MENIU

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 DIASPORA. MAE: În Belgia, număr triplu de votanți față de primul tur

<p>ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 DIASPORA. MAE: &Icirc;n Belgia, număr triplu de votanți față de primul tur </p>

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 DIASPORA. Ministerul Afacerilor Externe a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că un număr triplu de votanți față de primul tur de scrutin al prezidențialelor și-au exprimat dreptul de vot duminică, până la ora 16,00, în Belgia, potrivit Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 DIASPORA. "Conform datelor existente la nivelul secțiilor de votare din Belgia, până la ora 16,00, ora locală, au votat un număr de aproximativ 7.900 de persoane: 2.130 de persoane la sediul Ambasadei, 2.000 de persoane la sediul Secției consulare, 2.100 de persoane la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE și 1.700 persoane la sediul Institutului Cultural Român. Aceasta reprezintă un număr de trei ori mai mare față de primul tur de scrutin, la aceeași oră. S-a putut constata că la ora 14,00, adică la jumătatea zilei de vot, au votat aproximativ același număr de persoane cât au votat pe durata întregii zile de vot la primul tur de scrutin", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, se află, duminică, la Bruxelles, pentru a supraveghea condițiile în care se desfășoară turul doi al scrutinului prezidențial la secțiile de vot din Belgia.

Mai multe pe Agerpres.