MENIU

Alegeri Marea Britanie. Scoţia a produs marea surpriză pentru laburişti

Liderul laburist Ed Milband

Alegeri Marea Britanie. Liderul Partidului Laburist britanic, Ed Miliband, a declarat vineri că îi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în special în Scoția unde ascensiunea naționaliștilor ''i-a copleșit'' pe laburiști.

Alegeri Marea Britanie. Liderul laburiştilor, Ed Miliband, a declarat vineri dimineață că formațiunea sa politică a avut o noapte ''foarte dezamăgitoare'', după ce rezultatele la ieșirea de la urne au arătat că laburiștii au suferit o înfrângere clară în fața conservatorilor în alegerile parlamentare desfășurate joi în Marea Britanie, relatează Agerpres.

Alegeri Marea Britanie. ''Aceasta a fost în mod clar o noapte foarte dificilă și dezamăgitoare pentru Partidul Laburist'', a spus Miliband în fața susținătorilor săi din circumscripția Doncaster (nordul Angliei), unde a fost reales parlamentar.

Alegeri Marea Britanie. Recunoscându-și practic înfrângerea, Ed Miliband a adăugat că îi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în special în Scoția unde ascensiunea naționaliștilor ''i-a copleșit'' pe laburiști.

Alegeri Marea Britanie. Conservatorii lui David Cameron, victorie peste așteptări. Farage, umilit

Alegeri Marea Britanie. La scurt timp după câștigarea mandatului său de parlamentar în circumscripția Oxfordshire, Cameron a adăugat că noaptea de joi spre vineri a fost una ''foarte solidă'' pentru Partidul Conservator, dar a precizat că este prematur de spus ce fel de rezultate vor avea aceste alegeri.

Alegeri Marea Britanie. Potrivit sondajelor de opinie realizate joi seara la ieșirea de la urne, conservatorii britanici au câștigat majoritatea absolută în alegerile legislative, cu 316 locuri în parlament față de cele 239 câștigate de laburiști, în timp ce naționaliștii din Partidul Naționalist Scoțian (SNP) au obținut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scoției.

Alegeri Marea Britanie. Dacă aceste estimări vor fi confirmate de rezultatele finale oficiale ale scrutinului, rezultatul obținut de Partidul Laburist britanic la aceste alegeri va fi cel mai prost din ultimele trei decenii.

Alegeri Marea Britanie. Reacţia lui David Cameron după victoria zdrobitoare împotriva laburiştilor