MENIU

Alegeri 2016 Craiova – 18.8% prezența la vot - ora 14

Alegeri 2016 CRAIOVA – Romanii participa astazi la vot pentru a-si alege edilii si componenta consiliilor locale pentru urmatorii patru ani. Este pentru prima oara cand alegerile au loc intr-un singur tur de vot.

Alegeri 2016 CRAIOVA – Realitatea.net va tine la current cu cele mai noi informatii despre alegeri 2016. Actualizam constant cu cele mai noi stiri si date despre prezenta la vot, incidente din sectiile de votare din cele mai importante orase din tara, dar si date informatii despre cum decurge acest unic tur de scrutin al alegerilor locale.

Alegeri 2016 CRAIOVA   – Stiri LIVE despre Alegeri 2016 CRAIOVA   - ACTUALIZAT

UPDATE ORA 14:00 - La Craiova au votat deja 18.8% dintre cetatenii orasului cu drept de vot, dupa 7 ore de la deschiderea urnelor.

UPDATE - ORA 13:00 - Alegeri 2016 Craiova - La Craiova au votat deja 16.4% dintre alegatori pana la aceasta ora.

UPDATE - Alegeri 2016 Craiova

La ora 12.00, în judeţul Dolj se prezentaseră la vot 19,81 dintre alegători, potrivit site-ului Biroului Electoral Central. Pe primul loc în ceea ce priveşte prezenţa la vot în Oltenia se situează judeţul Olt, cu 23, 47%. În Mehedinţi veniseră la urne 20,23% dintre cetăţenii cu drept de vot, în Gorj – 19,60%, iar în Vâlcea – 21,08%.

La nivel naţional, peste 3 milioane de români votaseră până la ora 12,00, la alegerile locale, potrivit raportărilor Biroului Electoral Central. Județele cu cea mai mare prezență la urne au fost Teleorman – 23,78% și Giurgiu – 22,19%, iar cea mai scăzută participare la vot a fost în Harghita – 13,04%, Timiș – 11,2% și Cluj – 12,1%.

UPDATE ORA 12:Alegeri 2016 Craiova - Pana la aceasta ora, la Craiova au venit deja sa voteze 13.2% dintre cetatenii cu drept de vot.

UPDATE ORA 11:00 -Alegeri 2016 Craiova Craiova este printre orasele fruntase la prezenta la vot. Pana in acest moment, 9.9% dintre cetatenii orasului Craiova au votat deja.

ora 9:30 - Alegeri 2016 Craiova Prezenta la vot pana la aceasta ora este de 3.9%

Ora 7:00 – Alegeri 2016 Craiova Urnele au fost deschise si procesul de votare a inceput cu succes. Pe parcursul zilei va vom tine la curent cu absolut toate informatiile legate de Alegeri 2015 CRAIOVA .

Alegeri 2016 CRAIOVA   – Candidatii pentru primaria CRAIOVA  

Alegeri 2016 CRAIOVA   – pentru primaria orasului CRAIOVA   se lupta astazi 10 candidati de la diferite partide sau independent. Mai jos va prezentam fiecare dintre acesti candidati si apartenenta lor politica.

Candidati Primăria CRAIOVA   – Alegeri 2016 CRAIOVA  :

  • Partidul National Democrat Andritoi Nicolae-Arthur

Partidul National Liberal Badea Pavel

Partidul Miscarea Liberala Buzatu Dan Horatiu

Alianta Electorala „Pentru Craiova” Cherciu Dan-Adrian

Partidul Social Romanesc Gust-Balosin Florentin

Candidat Independent Mireanu Constantin

Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Nastase Mircea-Vasile

Candidat Independent Pana Ionel

Alianta Electorala PSD + UNPR Vasilescu Lia-Olguta




Alegeri 2016 CRAIOVA   – Care sunt noutatile din acest an

Alegeri 2016 CRAIOVA   – In acest an au loc cateva premiere pentru alegerile locale din Romania. In primul rand, vorbim despre un sistem de alegeri schimbat fata de precedentul scrutin: alegerea primarului si a consiliului se face dupa un singur tur, spre deosebire de precedentele alegeri in care a avut loc si un al doilea tur cu primii doi clasati din primul tur.

O alta noutate este sistemul de organizare a alegerilor, care presupune de aceasta data o baza de date electronica ce inregistreaza cnp-ul celor care au votat, astfel ca votul multiplu devine practice imposibil. In plus, pentru ca baza de date sa poata fi actualizata constant, in timp real, organizatorii din sectiile de votare au acces la internet WiFi securizat.

Alegeri 2016 CRAIOVA   – Cum poti afla unde trebuie sa votezi

Alegeri 2016 CRAIOVA   - Pentru cei care nu stiu la ce sectie de votare sunt arondati, acum este totul mult mai simplu, informatia poate fi aflata cu doar cateva click-uri pe site-ul official al registrului electoral.

Adresa exactă a secției la care este arondată o persoană poate fi găsită accesând Registrul Electoral (https://registrulelectoral.ro/).

Vă puteți prezenta la vot cu un act de identitate, precum carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnet de serviciu military. Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați.

Daca intampinati probleme si nu va gasiti pe listele din cadrul acestui registru, atunci puteti alege sa votati la oricare sectie apropiata, din orasul in care aveti domiciliul. Veti fi trecut pe o lista suplimentara.

Alegeri 2016 CRAIOVA   – Cat costa Guvernul organizarea alegerilor

Alegeri 2016 Craiova S-au acordat, printr-o hotărâre de Guvern, să se acorde în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea votului. În acest fond sunt incluse și plățile indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secțiilor de votare și ale aparatului ethnic auxiliar al acestora.  Mai mult, în același buget au intrat și banii pentru implementarea sistemului informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni votul ilegal. De asemenea, trebuie precizat și faptul că în secțiile de votare vor exista operatori de computer.

Un alt act normativ din pachetul adoptat de Guvern stabileşte modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conţine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.

Mai multe articole despre:
alegeri 2016 craiova