MENIU

ALDE nu se mulțumește cu demiterea șefei DNA

Tariceanu si Gerea

ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu și principalul aliat al PSD în ofensiva la adresa DNA, consideră că revocarea lui Kovesi reprezintă doar "finalizarea unei prime etape" și nu acesta era dezideratul partidului care l-a mandatat pe Tudorel Toader să ceară demiterea șefei DNA.

Într-un comunicat remis luni presei, vicepreședinte ALDE Andrei Gerea spune că președintele  Iohannis a făcut "un gest normal, înscris în rigorile constituționale, pe care trebuia să îl facă în urmă cu câteva luni, încă de la propunerea de revocare înaintată de ministrul Justiției".

"Știm că i-a fost teribil de greu, dar măcar, într-un ultim ceas, a respectat Constituția", declară vicepreședintele ALDE. 

Potrivit acestuia, Călin Popescu - Tăriceanu și ALDE l-au susținut pe ministrul Justiției Tudorel Toader datorită probității sale profesionale: "Și, în timp ce mulți își dau cu părerea, Tudorel Toader a făcut ceea ce era de făcut. Profesional și constituțional. Ceilalți au trebuit să se conformeze".

Dezideratul ALDE nu era să fie schimbată șefa DNA, se arată în comunicatul partidului condus de Tăriceanu, ci "să avem o justiție eficientă în care hoții să stea în pușcărie, iar cei onești să fie feriți de abuzuri".

Potrivit ALDE și împotriva opiniei publice locale și internaționale, Kovesi a adus "grave prejudicii în primul rând luptei împotriva corupției și apoi DNA-ului".

"Important deci, din punctul nostru de vedere, este ce se va întâmpla după această revocare. Cum vor fi sancționate și eliminate astfel de practici abuzive și ilegale în cadrul DNA? Cum vor fi sancționați și eliminați cei care le practică? Cum se va ajunge la un departament anticorupție cu adevărat eficient, pentru a fi apărat interesul statului și al cetățeanului, fără a fi comise abuzuri? Și, după modelul DNA, la celalte instituții", mai spun oamenii lui Tariceanu, absent pentru câteva zile de pe scena politică.

Mai multe articole despre:
revocare Kovesi