MENIU

ALARMANT: Bilanțul deceselor de COVID-19 din SUA, pe cale să îl DEPĂȘEASCĂ pe cel al victimelor gripei spaniole

Coronavirus SUA

Situație dramatică în Statele Unite. Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 este pe cale să depășească în următoarele două zile numărul persoanelor care au murit în această ţară în timpul pandemiei de gripă spaniolă. 

Duminică seară, bilanţul deceselor asociate noului coronavirus din Statele Unite a ajuns la 673.763 de victime, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University și citate de Agerpres.

Acest număr este cu aproximativ 1.200 mai mic decât bilanţul pandemiei de gripă spaniolă, care a provocat aproximativ 675.000 de decese în SUA, fiind considerată, până la apriția COVID-19, cea mai letală pandemie înregistrată pe teritoriul american de la formarea Statelor Unite.

Cu o medie de 1.800 de decese pe zi, bilanţul americanilor decedaţi de COVID-19 ar putea să îl depăşească pe cel al pandemiei de gripă spaniolă până în seara zilei de 20 septembrie.

Există însă şi anumite diferenţe între cele două situaţii epidemiologice. În 1918, populaţia Statelor Unite depăşea cu puţin pragul de 100 de milioane de locuitori, în timp ce populaţia actuală a ţării este de 330 de milioane de locuitori, potrivit cotidianului The Washington Post. Astfel, rata deceselor de COVID-19 este de 1 la 500 de rezidenţi americani, în timp ce rata deceselor de gripă spaniolă a fost de 1 la 150 de rezidenţi.