MENIU

Al nouălea caz confirmat de CORONAVIRUS în România

coronavirus Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
coronavirus Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un nou caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat vineri, anunță Realitatea PLUS. Bilanțul infectării cu COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la NOUĂ cazuri confirmate.

 

Pacientul este un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Acesta se afla în izolare la domiciliu încă din 26 februarie.

S-a întors din Italia recent, din Bergamo.

După ce a anunțat că are febră și o stare proastă, s-a decis internarea  la spital.

Pacientul era deja internat in seara zilei de vineri, 6 martie 2020, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact bărbatul de 40 de ani.

Acesta este al doilea caz confirmat vineri, după cel al unui bărbat din Olt, care a călătorit împreună cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, depistat pozitiv cu COVID-19.  Bărbatul din județul Olt, al optulea caz confirmat cu coronavirus, este izolat la domiciliu.

Joi seară, 5 martie, s-a confirmat și că o tânără de 16 ani, din Timișoara, a luat coronavirus de la școală. Aceasta reprezintă al șaptelea caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre și este colegă de clasă cu tânărul de 16 ani infectat.

În urma testelor realizate la Timișoara asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. Concret, este vorba despre o colegă a adolescentului a cărei infectare cu COVID-19 a fost confirmată miercuri, 4 martie, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara. Celelalte 25 de persoane care au intrat în contact cu tânărul de 16 ani au fost depistate negativ. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

CORONAVIRUS în România. Bilanț OFICIAL. Au fost confirmate, până acum, NOUĂ cazuri de infecții cu coronavirus, în șase județe. Trei dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În prezent, în România, se află în carantină instituționalizată 22 de persoane, în timp ce alte peste 12.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. 

CORONAVIRUS în România. CARANTINĂ și AUTOIZOLARE. La nivel național se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

CORONAVIRUS în România. Până vineri, 6 martie 2020, au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Mai multe articole despre:
coronavirus coronavirus romania