MENIU

Al cincilea jurnalist din acest an, UCIS în Mexic: două persoane, arestate

Poliție Mexic - imagine de arhivă

Un jurnalist a fost ucis, joi, în Mexic, acesta fiind al cincilea caz de la începutul anului și până în prezent, potrivit anunțului făcut de parchetul din statul Oaxaca (sud). Presupuşii asasini, vorbim despre două persoane, au fost arestate.

Junalistul asasinat era reporter al site-ului de ştiri Noticias Web. Acesta a fost asasinat în statul Oaxaca, în timp ce se afla în maşină, a precizat procurorul statului, Arturo Calvo, relatează Agerpres.

„Am făcut deja două arestări, avem de asemenea armele cu care ei au comis crimele. Chiar dacă i-am prins pe cei doi executanţi, nu excludem nicio pistă care poate să ne ducă la comanditari”, a declarat procurorul.

Situația este mai mult decât alarmantă, și asta deoarece vorbim despre al cincilea jurnalist asasinat în Mexic de la începutul anului, conform unei numărători a AFP bazate pe date ale organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti, expuşi la represaliile cartelurilor drogurilor, care acţionează în mai multe din cele 32 de state din ţară.

Mai multe articole despre:
mexic jurnalist ucis mexic procuratura asasini