MENIU

Un pensionar din Constanța, al cincilea caz de infectare cu tulpină britanică. N-a călătorit în străinătate

Al cincilea caz de infectare cu tulpină britanică a SARS-CoV-2, descoperit la Constanța

Încă un caz de infectare cu rădăcina britanică a SARS-CoV-2, mult mai virulentă, a fost confirmat, marți, la un bărbat în vârstă de 69 de ani. Bărbatul NU A CĂLĂTORIT în afara granițelor, ceea ce preuspune că mai există cel puțin o persoană infectată cu varianta britanică

Confirmarea a venit de la Institulul "Matei Balș" din Capitală, potrivit Realitatea Plus, care citează reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și, potrivit propriilor declarații, nici nu a venit în contact cu persoane infectate.

Bărbatul a început să aibă simptome din 28 decembrie anul trecut, iar 2 ianuarie a fost conformat pozitiv. Câteva zilfost internat la Constanța, însă în momentul în care starea sa generală s-a degradat, a fost mutat  într-o unitate medicală din București.
 
În 17 ianuarie, pacientului i s-a făcut din nou testul RT-PCR și a fost depistat pozitiv. În acel moment a apărut suspiciunea că este vorba de tulpina britanică, iar secvențierea a confirmat.
 
 
 

.

Cazul din județul Constanța este al cincilea raportat oficial pe teritoriul României. 

Potrivit specialiștilor britanici, pentru bărbații cu vârsta de peste 60 de ani, riscul de mortalitate este de 10 la 1.000 pentru coronavirus și de 13-14 la 1.000 cu noua tulpină.