MENIU

Ajutoare pentru familiile afectate de incendiul devastator din Constanța

Ajutoare pentru familiile afectate de incendiul devastator din Constanța

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar 150 de familii din blocul incendiat din Constanța nu au un adăpost. Mai mulți constănțeni le vin, însă, în ajutor. Cu donații, iar unii chiar îşi pun casele la dispoziţia celor rămași pe drumuri de sărbători. 

Sute de oameni au rămas în prag de sărbatori pe drumuri. Unii au apartamentele atât de afectate, încât nu mai pot locui în ele.

„De reuperat nu mai putem recupera nimic. Am încercat să recuperăm 60% din haine, dar sunt topite”, „Utilitățile, apă, curent, asta ne trebuie. Nu am avut apartamentul asigurat, nici mașina, toate astea s-au dus”, spun câțiva dintre oamenii afectați.

Pentru cei care nu au rude sau prieteni dispuşi să-i găzduiască, unii constănţeni îşi pun la dispoziţie propriile apartamentele.

Alte zeci sau sute de persoane şi-au anunţat disponibilitatea de a-i ajuta cu bani pe locatarii imobilului.

Chiar şi Biserica „Sfântul Mucenic Mina” din Constanţa, condusă de preotul Claudiu Banu - care locuia în blocul incendiat - a anunţat că va derula o campanie de strângere de fonduri. Prima sumă, de 10.000 de lei, a fost donată chiar de biserică.

Între timp, Primăria Constanţa a început curăţenia la blocul incendiat.

Temperaturile incendiului au fost atât de mari, încât au spart geamurile, flăcările au pătruns în apartament. Se văd și acum cablurile electrice care au ars pe tavan.

În urma incendiului, un militar a ajuns la spital în stare gravă cu arsuri de gradul II şi III pe 7% din suprafaţa corpului.

Doi copii, de 13 şi 15 ani, sunt principalii suspecţi. Cel de 15 ani a fost arestat la domiciliu.

Între timp, ancheta continuă pentru a stabili modul de propagare a focului care a distrus 35 de apartamente şi 37 de autoturisme.