MENIU

Aici sunt banii dumneavoastră! Anca Alexandrescu: OMV a făcut profit, și statul a făcut profit. Românul a pierdut pe linie

Alimentare carburant

În timp ce bugetul românilor a fost afectat masiv de criza carburanților, cea mai mare companie din țară a înregistrat un profit fabulos. Astfel, în primele patru luni ale anului 2022, OMV Petrom a înregistat un profit de 4,6 miliarde de lei, o creștere de aproape 5 ori comparativ cu primul semestru din 2021. Parafrazând versurile unui cântec celebrul din anul 2000 al trupei TAXI ("Aici sunt banii dumneavoastră" - n.r.), Anca Alexandrescu și invitații săi au arătat, joi seara, în emisiunea "Culisele Statului Paralel", de la Realitatea PLUS, unde sunt, de fapt, banii românilor. 

"Am vazut, astazi, ezultatele anunțate de OMV de peste un mililiard de euro profit din ianuarie până în iunie 2022. Și statul a făcut profit pentru că mai are niște acțiuni, zice CEO-ul de la OMV. Dar romanul ce a făcut? Romanul a pierdut pe linie", a afirmat Anca Alexandrescu.

"Zilele trecute, cineva ne explică că mărirea de prețuri e pentru capitalizarea companiilor", a arătat analistul politic Dorin Iacob. 

Potrivit lui Iacob, "chestiunea e indusă artificial". "Populațiile din Europa au înghițită chestiunea că a fost pandemie acum e război și cineva face profit. Iată cine face profit: OMV, care face profit pe teritoriul României, cu resursele României", a spus analistul. 

"Ni s-a spus că ar trebui să dăm Petrom la OMV că să ne integrăm în UE. Ne-am integrat, dar nu a fost cinstit să ne integrăm cu asemea condiționalități. Și dacă ne-am integrat, acum ar trebui să reglăm lucururile", a mai spus el.