MENIU

Ai mătreaţă? Poate fi semnul unei probleme mai serioase decât crezi. Fă-ţi analizele!

Organismul uman nu poate funcţiona în parametri normali, nu se poate regenera sau dezvolta adecvat dacă nu i se asigură necesarul de vitamine. Deficitul unei singure vitamine poate provoca tulburări sau chiar afecţiuni medicale.

1. Pielea uscată, semnul deficitului de vitamina A

Vitamina A răspunde de tonusul pielii tale, lipsa acestei vitamine fiind vizibilă la exterior prin uscăciune, cojire şi risc sporit de infecţii cutanate. În plus prin uscarea mucoaselor se poate produce si scăderea puterii de protecţie a sistemului imunitar.

2. Carenţa de vitamina B8 (biotina) – mătreaţă

Din cauza implicării în metabolismul grăsimilor şi aminoacizilor ce păstrează sănătatea părului şi a pielii, carenţa de vitamina B8 se manifestă prin uscarea pielii, ulceraţii, mâncărimi şi apariţia mătreţii la nivelul scalpului.

3. Deficit de vitamina D – rahitism (la copii şi tineri) şi osteomalacie (decalcifiere a oaselor, la adulţi)

Fără vitamina soarelui, sistemul osos devine mai puţin rezistent, iar sistemul imunitar slăbit. Sinteza vitaminei D se produce prin transformarea colesterolului, sub influenţa razelor ultraviolete ale soarelui. Vitamina D susţine procesul de absorbţie al calciului de către organism, fără vitamina D calciul nu se poate fixa în oase. Deficitul de vitamina D se confundă uşor cu deficitul de calciu-fosfor.

Sursa: csid.ro