MENIU

Ai Iphone? Poţi avea probleme în caz de catastrofă. Ro-Alert, indisponibil

Ai Iphone? Poţi avea probleme în caz de catastrofă. Ro-Alert, indisponibil

Sistemul de avertizări în caz de situaţii de urgenţă, cunoscut drept aplicaţia Ro-Alert (ro-alert.ro), se află în plină dezvoltare, a susţinut, marţi, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).    

"La un moment, pentru asta este nevoie de o Ordonanţă de Urgenţă care să permită ANCOM să emită o decizie, toate telefoanele importate în România vor fi activate de la fabricant. Noi acum lucrăm la activarea telefoanelor care sunt pe piaţă, dar, poate că, după şase luni, cine cumpără un telefon mobil, smartphone sau nu, că nu trebuie să fie smartphone, dacă este importat în România, trebuie deja să fie activat”, a spus Raed Arafat, în cadrul „Forumului Internaţional al Riscurilor de Catastrofe Naturale”, ediţia a 15-a.

Aplicaţia va putea fi descărcată de cei care deţin telefoane iPhone din luna decembrie 2018, în prezent fiind disponibilă doar pentru proprietarii de telefoane cu sistem de operare Android. „Am înţeles de la colegii de la STS că s-a discutat şi, în decembrie, urmează iPhone să le dea activare terminalelor pentru Ro-Alert”, a explicat Arafat.

Secretarul de stat din MAI a precizat că sistemul Ro-Alert, aşa cum este conceput, este scalabil, putând fi dezvoltat în mai multe direcţii. „Avem de gând, după implementarea acestei faze, să încercăm, în următorul exerciţiu de fonduri europene, să luăm nişte fonduri, că acum s-a făcut pe buget de stat, să îl dezvoltăm, să îl interconectăm. Există ţări care îl au interconectat - la cei care sunt abonaţi pleacă şi un email, când pleacă mesajul”, a detaliat Arafat.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
iphone Raed Arafat RO-ALERT