MENIU

Ai aceste obiecte în casă? Aruncă-le imediat! Motivul e înfricoșător

Fiecare dintre noi ştie: pentru a avea parte de o atmosferă sănătoasă în casă, trebuie respectate nişte reguli elementare de igienă. Curăţenia şi ordinea sunt, fără îndoială, factorii primordiali în acest sens.

1. Periuţa de dinţi

Acest obiect de igienă personală depozitează o mulţime de bacterii cu care vă ciocniţi zilnic şi care probabil dăunează sănătăţii dinţilor dvs. Pentru a preveni apariţia bolilor stomatologice, schimbaţi periuţa de dinţi la fiecare 3 luni, precum şi după vindecarea de gripă, ARI etc.

2. Perna

Nu e vorba de faţa de pernă, ci de însăşi perna şi umplutura sa. Odată cu trecerea timpului aceasta devine purtător de microorganisme patogene. Chiar dacă spălaţi regulat perna, ea continuă să fie un obiect periculos pentru sănătatea dvs., de aceea vă recomandăm să o schimbaţi la fiecare 3 ani.

3. Buretele pentru duş

Acesta e un alt obiect de risc maxim. Intrând în contact cu microparticulele de epiteliu şi tot felul de murdărie şi aflându-se mereu într-un mediu cu umiditate ridicată, buretele pentru duş este o sursă de bacterii ce se înmulţesc în continuu atât pe suprafaţa sa, cât şi în interior. Buretele trebuie schimbat la fiecare 3 săptămâni, spălându-l şi uscându-l bine după ce faceţi baie.

Citiți continuarea pe perfect-ask.com...

 

Mai multe articole despre:
igienă obiecte