MENIU

Află cauzele pentru care amorțesc mâinile și ce remedii există

Îți amorțesc mâinile de mai multe ori pe noapte, făcându-te să te trezești cu aceeași senzație ciudată? Iată de ce este această senzație și ce remedii există!

Tunelul metacarpian este cea mai frecventă cauză, deoarece cele trei degete principale, degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu sunt cele mai afectate de sindromul de tunel carpian. Această afecțiune este asociată cu nervul median, o neuropatie periferică ce exercită o presiune asupra încheieturii, provocând simptome cum ar fi durere, dificultate în mișcare, pierderea sensibilității și amorțeală. Iar aceste efecte supărătoare se resimt mai ales noaptea, atunci când mâinile îți amorțesc. De asemenea, deficitul de vitamina B12 poate provoca această senzație.

Mai mult decât atât, kilogramele în plus, lipsa mișcării sau o alimentație neadecvată pot provoca umflarea  mâinilor, ca urmare a retenției de apă din organism. Furnicăturile din timpul nopții sunt mult mai intense, iar circulația este afectată, creând o presiune care provoacă un mare disconfort.

Citește mai departe pe dozadesanatate.ro, remediile pentru amorțeala mâinilor.