MENIU

Afirmații controversate ale unui cunoscut medic italian: Coronavirusul nu mai există

italia coronavirus

Un celebru doctor italian, specializat în terapie intensivă, susține că noul coronavirus a dispărut din Italia și că a venit timpul să se înceteze cu "terorizarea" inutilă a oamenilor. Medicul în cauză este chair directorului spitalului San Raffaele din Milano, iar afirmațiile sale au provocat discuții aprinse între autorități și alți specialiști din domeniu, după cum informează Realitatea PLUS.

COVID-19 a ucis aproape 33.500 de oameni în Italia, devenind epicentrul bolii în Europa.

Șeful Comitetului Național de Sănătate s-a declarat "derutat" de afirmațiile directorului de spital din Milano. Acesta a afirmat, la rândul lui, că numărul de noi infectări din Italia confirmă prezența Covid-19, în continuare, în Peninsulă. Directorul spitalului milanez, cel care a stârnit valul de controverse, este cunoscut în Italia drept "doctorul lui Berlusconi".

"În realitate, virusul, din punct de vedere clinic, nu mai există. Este ceea ce spune lumea universitară de la San Raffaele. O confirmă un studiu realizat de directorul Institutului de Virusologie, profesorul Clementi, împreună cu profesorul Silvestri Tamponi de la Universitatea Emory din Atlanta. Prelevările efectuate în ultimele zece zile au o încărcătură virală, dintr-un punct de vedere cantitativ, absolut infinit mai mic în comparație cu cele efectuate la pacienții unei recolte în urmă cu două luni", susține Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele, Milano.