MENIU

"Aferim!" - Premiul Gopo pentru Cel mai bun film

Cel mai dorit trofeu al serii la Gala Premiilor Gopo desfășurată la Teatrul Național ''I.L Caragiale'', Premiul Gopo pentru Cel mai bun film de lungmetraj, a fost câștigat de pelicula "Aferim!" în regia lui Radu Jude.

"Vreau să mulțumesc încă o dată pentru cei care au votat pentru Premiile Gopo deoarece cred că este important ca oamenii să voteze și să aprecieze lucrurile pe care le fac colegii noștri", a spus Ada Solomon la primirea statuetei.

Nominalizări la aceeași categorie au mai primit "București nonstop" regia lui Dan Chișu, "Comoara" regia Corneliu Porumboiu, "De ce eu?" regia Tudor Giurgiu, și "Un etaj mai jos" regia Radu Muntean

La categoria Cel mai bun regizor, premiul a revenit, de asemenea, pentru filmul "Aferim!" regizorului Radu Jude.

Cele două statuete Gopo au fost primite de producătorul Ada Solomon

Ada Solomon a dorit să transmită că mulțumirile regizorul Radu Jude pentru statuetă, precizând că premiul îl datorează "unor oameni care sunt extraordinari și fără de care Aferim! nu ar fi fost ceea ce este".

La categoria Cel mai bun regizor au mai fost nominalizați Dan Chișu pentru "București nonstop", Tudor Giurgiu pentru "De ce eu?", Radu Muntean pentru "Un etaj mai jos" și Corneliu Porumboiu pentru "Comoara".

Filmul "Aferim!" a mai primit premii la categoriile Cel mai bun actor în rol principal (Teodor Corban), Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Dabija), Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu), Cel mai bun scenariu (Radu Jude, Florin Lăzărescu), Cea mai bună imagine (Marius Panduru), Cel mai bun montaj (Cătălin Cristuțiu), Cel mai bun sunet (Momchil Bozhkov, Dana Lucreția Bunescu, Cristinel Șirli), Cele mai bune decoruri (Augustina Stanciu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz), Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Petya Simeonova, Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan), Premiul Publicului și Premiul Romanian Society acordat de Romanian Society of Cinematographers (RSC).

Mai multe articole despre:
Radu Jude premiile Gopo Aferim Gopo 2016