MENIU

Afecţiuni mai puţin cunoscute, care îţi pot provoca moartea în timpul somnului

Multe persoane se confrunta cu insomnia ori, dimpotriva, cu oboseala cronica si cu orele de somn prelungite, dar si cu apneea ori cu paralizia din somn. Daca faci si tu parte din aceasta categorie, trebuie sa stii ca aceste probleme nu sunt tocmai de trecut cu vederea. Specialistii in somnologie spun ca ele chiar iti pot pune in pericol viata.

Iata ce probleme de somn iti pot afecta sanatatea pe termen lung, daca te confrunti cu ele!

1. Sindromul capului care explodeaza

Poate ca denumirea acestui sindrom ti se pare hilara, insa simptomele sunt departe de a fi amuzante. Persoanele care se confrunta cu aceasta problema au senzatia ca aud un zgomot puternic, care ii trezeste din somn. Acesta poate sau nu sa fie insotit si de manifestari vizuale, cum ar fi fulgerele extrem de luminoase. Cauza acestei tulburari de somn este inca necunoscuta, insa este cert faptul ca cei care sufera de acest sindrom nu se pot odihni prea bine.

 2. Sindromul Kleine-Levin

Acest sindrom ii afecteaza in special pe barbati, insa nu este exclus sa apara si in cazul persoanelor de sex feminin. Simptomele constau in perioade de somn prelungite la pana 21 de ore pe zi, iar in starea de veghe, bolnavul este irascibil si prezinta o pofta de mancare exagerata. Din pacate, nici pentru aceasta problema nu s-a gasit inca un leac.

3. Paralizia in somn

Cei care se confrunta cu aceasta problema spun ca au senzatia nu se pot misca deloc, desi sunt constienti. Manifestarile apar fie cand pacientul este pe cale de adormi, fie la trezire, cand este la granita dintre vis si realitate. In plus, pot aparea stari de anxietate, cel afectat avand senzatia ca este urmarit sau ca viata ii este pusa in pericol de o prezenta necunoscuta.

Citeşte mai mult pe divahair.ro