MENIU

Aerul condiționat controlat prin WiFi este cheia confortului la costuri reduse

Întâi a fost aerul condiționat de un evantai. A urmat ventilatorul și, în ultimele decenii, aerul condiționat prin echipamente tot mai bune a intrat în casele oamenilor. Ce faci însă când vine vorba și de un confort optim acasă, dar să nu consumi nici mai multă energie electrică decât îți permite bugetul? Soluția este într-o casă inteligentă.

Tehnologia nu este radical schimbată de la an la an. Nici măcar la câteva decenii nu se schimbă radical, ci doar este eficientizată. În prezent, nu mai folosești o cameră video dedicată, o cameră foto, un laptop și o agendă pe care să-ți notezi ideile. Ai un telefon pentru toate astea sau poate o tabletă. Ei bine, așa se întâmplă cu întreaga casă, cea despre care am tot scris în ultimele săptămâni.

Casa devine mai inteligentă și consumă mai puțin printr-un consum rațional, echilibrat pe care îl faci atunci când ai nevoie. Azi, vorbesc despre aerul condiționat pe care îl controlezi de pe telefon, prin WiFi. Cum se poate asta?

În primul rând, aerul condiționat trebuie să vină WiFi enabled. Cele vechi, desigur, n-au așa ceva și nici nu te grăbești să le înlocuiești doar pentru o funcționalitate. În astfel de cazuri poți cumpăra un gadget separat, care îți conectează modulul de aerul condiționat la rețeaua WiFi de acasă. S-au dezvoltat câteva startup-uri de-a lungul timpului în acest domeniu. Similar este și un termostat care măsoară temperatura din cameră și „dictează“ centralei termice, caloriferului sau aerului condiționat câte grade să reproducă. Citeste mai mult pe playtech.ro.