MENIU

Adriana Iliescu are planuri mari: "Nu e imposibil"

<p>Adriana Iliescu</p>

La aproape 77 de ani, Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România, visează la ziua în care Eliza, fata ei în vârstă de 10 ani, o va face bunică.

„Problema cu «ce se va întâmpla cu copilul când eu nu voi mai fi»”, spune Adriana Iliescu, “să ştiţi că şi-o pune orice părinte. Nu există o vârstă la care un părinte să nu poată deveni neputincios. Şi la 30 de ani se poate întâmpla, şi la 50. Dar eu cred că responsabilitatea de a avea un copil induce persoanei în cauză o anumită energie care face ca dorinţa şi speranţa de viaţă să fie mai mari“.
 
În această primăvară, Adriana Iliescu împlineşte 77 de ani. Când Eliza va deveni majoră, ea va avea deja 85 de ani. Facem aceste calcule în faţa Adrianei Iliescu, dar ea nu pare deloc impresionată. „O văd pe Eliza căsătorindu-se la 19-20 de ani, o văd având un copil. La mine în familie există longevitate: oameni care au trecut de 90 de ani. Nu mi se pare imposibil să ating vârsta asta. Ţinta mea e să îmi văd nepoţii. Dar suntem la voia Domnului“.
 
Citeşte mai mult pe adevarul.ro
Mai multe articole despre:
mamă Adriana Iliescu Eliza