MENIU

Adrian Oros: „Credinţa mea este că nu ne paşte o criză alimentară, cel puţin nu în viitorul apropiat”

Adrian Oros - ministrul Agriculturii

Adrian Oros - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat, miercuri, că România nu va intra într-o criză alimentară, cel puţin nu în viitorul apropiat.

„Credinţa mea este că nu ne paşte o criză alimentară, cel puţin nu în viitorul apropiat. (...) Citesc şi eu tot felul de analize FAO care ne semnalează că peste 10 ani sau peste 15 ani sau acum, mai curând, că a apărut această pandemie Covid, o să apară şi o criză alimentară. Unii pun această criză şi pe seama schimbărilor climatice, a fenomenelor extreme care duc la pierderi mari de producţie, cum am avut şi noi în zona de sud-est a României, anul trecut, din cauza unei secetei extreme, iar producţia de cereale a scăzut cu 40%. Dar anul acesta iată că ne revenim şi vremea ne ajută", a spus Adrian Oros, la un post TV, menţionând că din discuţiile avute la nivel european nu sunt semne că ar apărea o criză alimentară.

„Producţia internă acoperă doar 25% din consumul intern, aici avem un minus din cauza pestei porcine africane, dacă mă uit pe balanţa comercială avem o problemă şi cu legumele. Dacă la carnea de porc avem un deficit al balanţei comerciale de 620 de milioane de euro anual, la legume avem un deficit de 500 de milioane de euro", a adăugat şeful MADR.

Mai multe articole despre:
adrian oros ministrul agriculturii