MENIU

Adolescentul suspectat că a incendiat blocul din Constanța, plasat în AREST la domiciliu. Decizia nu e încă definitivă

Incendiu bloc Constanța / Captură foto

Judecătoria Constanţa a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul adolescentului de 15 ani care este suspectat că în urmă cu o lună a provocat incendiul din parcarea blocului din municipiul Constanţa, în urma căruia 150 de apartamente și 37 de mașini au fost distruse.  Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţia în termen de 48 de ore.

Judecătoria Constanţa a decis, astăzi, să admită cererea formulată de către Parchet şi a dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul adolescentului de 15 ani, cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

În perioada arestului la domiciliu adolescentul nu trebuie să părăsească imobilul în care locuieşte şi trebuie să se prezinte în faţa anchetatorilor sau a instanţei de câte ori este chemat.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este, însă, definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la momentul comunicării sale.

Reamintim că locuitorii unui bloc din municipiul Constanța au trecut recent prin clipe de groază, după ce un incendiu a cuprins clădirea la puțin timp după miezul nopții. Bloc întreg a fost cuprins de flăcările care au izbucnit de la mașinile parcate la subsol. 250 de oameni au fost evacuați de urgență. Incendiul s-a soldat și cu victime, 8 persoane, între care și copii, au ajuns la spital cu arsuri pe corp. În plus, 37 de mașini au fost avariate. 

Imaginile suprinse după lichidarea incendiului au aratat amploarea tragediei:


"La data de 16.12.2021, în jurul orei 01.00, prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a cauzat un incendiu ce a provocat distrugerea unui număr de 30 autoturisme parcate la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea întregului imobil, fiind afectate 35 apartamente", informa Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Amintim că, în urma cercetărilor desfășurate de polițiști, în cazul incendiului de la blocul din cartierul „Kilometrul 4-5”, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri doi minori, de 13 și 15 ani.

Minorul de 15 ani a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă. La audieri, cei doi minori și-au mărturisit fapta, dar au spus că totul a fost doar o joacă. 

Din câte se pare, oamenii din blocul afectat de incendiu au de gând acum să repare ce a rămas din locuinţe, apoi să-şi vândă casele pentru a nu mai locui acolo.