MENIU

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. Rezultatele, publicate miercuri pe EDU.ro

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. Cei aproape 113.000 de elevi care au promovat examenul de EVALUARE NATIONALĂ află azi în ce liceu vor învăța din clasa a IX-a. Azi are loc prima repatizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale, EDU.ro. Rămâneți alături de Realitatea.net pentru a afla totul despre ADMITERE LICEU 2017 Repartizare computerizată. 

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. Ministerul EDUCAȚIEI, EDU.ro, publică azi, miercuri 12 iulie 2017, primele rezultate la repartizarea computerizată după examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ. Elevii vor afla, astfel, la ce liceu vor învăța de la toamnă. Realitatea.net este alături de candidați și părinți pe parcursul zilei. Rezultatele vor fi publicate în timp real pe site-ul nostru.

Știm deocamdată, potrivit unei statistici obținute de News.ro că în jur de 27.700 de candidati din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au inscris pentru aceasta etapa. Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Nationala a fost la 77%, in urma solutionarii contestatiilor.

Rezultatele pentru admitere liceu 2017 vor fi publicate AICI

EDU.ro a făcut anunțul. Intervalul orar estimat pentru publicarea rezultatelor repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018 este 16:00 - 17:00.

- Rezultatele ar trebui să se publice în jurul prânzului. Deocamdată însă EDU.ro nu a oferit rezultatele. Să sperăm că întârzierea nu va fi una mare

- Cele mai bune licee, unde competiția este acerbă, sunt evident în București, primul în top fiind Colegiul National "Sfantul Sava", urmat de Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" 

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Cum se calculează media

Nota la Evaluarea Naţională 2017 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentată de media claselor V-VIII.

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

Rezultate Evaluare Naţională 2017.În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Rezultate Evaluare Naţională 2017.Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în ultima săptămână din iunie 2016 examenul de Evaluare Naţională. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Ghidul Admiterii computerizate

Sunteţi părintele unui copil care se pregăteşte să intre la liceu, sau un candidat emoţionat la statutul de licean? Doriţi din tot sufletul „să prindeţi” un loc la un liceu bun, dar instrucţiunile pentru completarea fişei de admitere vă dau dureri de cap? 

Dacă îndepliniţi condiţiile de mai sus, citiţi rândurile de mai jos.

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intrideloc !

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite ! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi
admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Exemple pentru mai buna înțelegere

important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea
neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 !

Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de
provenienţă. În cele câteva zile rămase între introducerea fişei în computer şi data limită, diriginţii sunt cei care convoacă la şcoală toţi elevii însoţiţi de părinţi, care verifică opţiune cu opţiune corespondenţa fişei de martor cu fişa originală, semnând pentru conformitate.

Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecţia.

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

Admitere liceu 2017 repartizare computerizată. Consultă AICI rezultatele la Evaluare Naţională 

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Nu există un număr magic de opțiuni

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a
treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui ! 

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru
opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Algoritmul de repartizare

Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare în licee 2017, realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee.

1. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.

- media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)

- nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

- nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

- nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

Admitere liceu 2017. Repartizare computerizată. Rezultate MATEMATICĂ Evaluare Naţională 2017

Admitere liceu 2017 Repoartizare computerizată. Rezultate ROMÂNĂ Evaluare Naţională 2017

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Media de admitere


unde: 

EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)

ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

MA=media de admitere.

2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.
Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

Observație: O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste !

Observați că nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el.

ADMITERE LICEU 2017 REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.ro - Topul liceelor

REPARTIZARE LICEE 2017. TOPUL LICEELOR IN 2016:

1. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10

2. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10

3. Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10

4. Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10

5. Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10

6. Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,42, iar prima medie de admitere: 9,96

7. Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta - ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99

8. Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timisoara - ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98

9. Colegiul National din Iasi - ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10

10. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova - ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere: 10.