MENIU

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. Repartizare computerizată licee pentru toți elevii /Rezultate

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. Miercuri, 12 iulie, vor fi repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat absolvenţii claselor a VIII-a, iar joi, 13 iulie, vor fi afişate listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate la liceele din Bucureşti şi alte judeţe. Ministerul Educaţiei a publicat pe 30 iunie rezultatele finale ale Evaluării Naţionale, după analizarea tuturor contestaţiilor. ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. Peste 100.000 de elevi, din cei 140.00 care au susţinut testele, au obţinut medii peste 5. Update: rezultatele vor fi afișate după ora 16!

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. În total, în ţară, s-au înregistrat 14.028 contestaţii la examenul de Evaluare Naţională, dintre care 7.286 la limba şi literatura română, 6.286 la matematică şi 456 la limba maternă, a declarat Ariana Bucur.

Ce se intampla daca un candidat ramane nerepartizat

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.

Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.

Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.

REPARTIZARE ÎN LICEE 2017

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. Procentual, asta înseamnă 5,16% de contestaţii din numărul lucrărilor scrise la limba şi literatura română, 4,46% la matematică şi 5,39% la limba maternă.

Peste 140.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut, în perioada 19-22 iunie, Evaluarea Naţională la limba română, matematică şi limba maternă.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Alba

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Arges

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Arad

Rezultate repartizare liceu 2017 – Bucuresti

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Bacau

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Bihor

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Bistrita-Nasaud

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Braila

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Botosani

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Brasov

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Buzau

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Cluj

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Calarasi

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Caras-Severin

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Constanta

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Covasna

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Dambovita

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Dolj


Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Gorj

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Galati

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Giurgiu

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Hunedoara

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Harghita


Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Ilfov

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Ialomita

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Iasi

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Mehedinti

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Maramures

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Mures

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Neamt

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Olt

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Prahova

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Sibiu

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Salaj


Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Satu-Mare

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Suceava

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Tulcea

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Timis

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Teleorman

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Valcea

Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Vrancea


Rezultate repartizare liceu 2017 – judetul Vaslui

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017

Rezultatelor Evaluării Naţionale 2017 au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. În intervalul 27-29 iunie, au fost rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale au fost făcute publice pe 30 iunie.

Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Rata de participare la prima probă, cea la limba română, a fost de 97,33%, la matematică fiind de 97,17%.

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Media notelor obţinute la examen constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

În funcţie de media generală, ei vor opta pentru liceul dorit.

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

Cum s-au notat lucrările după contestaţii. Procedură

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o cerere tipizată în care se menţionează faptul că nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale va transmite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti tipizatul cererii de depunere a contestaţiei.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale
după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia
comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Ierarhie NOTE Evaluare Naţională 2017 după contestaţii. Clasamentul mediilor în fiecare judeţ

Rata de promovabilitate în ţară la Evaluarea Naţională după contestaţii este de 77 %.

Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%).

Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%).

Rata de participare a fost de 97,1% - 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

ADMITERE LICEU 2016. Primele 10 licee la nivel naţional, în funcţie de cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,56 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,56 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,49 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,47 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,42 - ultima medie de admitere, 9,96 - prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 - ultima medie de admitere, 9,99 - prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara: 9,31 - ultima medie de admitere, 9,98 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional din Iaşi: 9,27 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova: 9,19 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Realitatea.net vă ține la curent cu datele pentru fiecare județ în parte. Nu uitați, există alte șanse pentru elevii care nu au prins loc la liceul dorit. 

Mai multe articole despre:
repartizare edu.ro admitere liceu 2017