MENIU

Admitere Facultate 2015. Când se fac înscrierile la Universitatea Petrol-Gaze

<p>Anunţ de la ultimă oră. Ce păţesc profesorii universitari care nu au obţinut titlu de doctor</p>

Admitere Facultate 2015. Absolvenții de liceu care promovează bacalaureatul se pot înscrie, începând de mâine și până pe 18 iulie, la concursul de admitere organizat de Universitatea Petrol-Gaze la studii universitare de licență (sesiunea de vară ).

Admitere Facultate 2015. Admiterea se va face în funcție de mediile obținute de candidați la bacalaureat și de opțiunile acestora pentru domeniile și specializările celor cinci facultăți ale UPG. Cei care doresc să devină studenţi la UPG sunt așteptați să depună actele necesare, în vederea înscrierii, la sediul instituției, de luni până vineri, între orele 9.00-15.00 (între orele 12.00-12.30 este pauză ), iar sâmbăta și duminica între orele 9.00-13.00.

Pentru înscrierea la concursul de admitere la învățământul universitar de licență, la facultatea pentru care optează, la unul sau mai multe domenii, candidații vor depune un plic cu următoarele acte: diploma de bacalaureat sau adeverință de promovare a examenului de bacalaureat avizată de Inspectoratul Școlar pentru absolvenții din promoția 2015 sau diploma echivalentă cu aceasta în original sau în copie legalizată; pentru candidații care au promovat examenul în anul 2015 se acceptă adeverință eliberată de liceu, în original sau în copie legalizată, în care se menționează media generală de la examenul de bacalaureat, mediile obținute la toate probele de bacalaureat și termenul de valabilitate; buletinul/ cartea de identitate în copie simplă; certificatul de naștere în copie legalizată; certificatul de căsătorie în copie leglizată pentru candidații care și/au schimbat numele prin căsătorie, trei fotografii 3 X 4 cm , adeverință medicală în original sau copie legalizată cu precizarea “clinic sănătos”, eliberată de medicul de familie sau de medicul liceului, cu cel puțin o lună înainte de data înscrierii.

Admitere Facultate 2015. Candidații cu afecțiuni cronice vor prezenta adeverințe medicale vizate de medicul de familie. În adeverințe se va menționa gradul deficiențelor și se va consemna dacă există avizul favorabil al medicilor de specialitate pentru opțiunea educațională a candidaților. Taxa de înscriere este de 100 de lei pentru fiecare specializare.

Un candidat poate urma cel mult două programe de studii în același timp, dar poate beneficia de finanțare de la stat pentru un singur program de licență. În perioada 8-18 iulie are loc și proba de aptitudini pentru candidații înscrişi la Facultatea de Litere și Științe – domeniul Științe ale Educației.

Pe 20 iulie va fi afișat primul set de liste cuprinzând numele candidaților admiși pe locurile cu taxă, pe locurile fără taxă sau aflați în așteptare, pe 24 iulie va fi publicat al doilea set de liste, iar pe 28 iulie cel de-al treilea set de liste. Pe 30 iulie vor fi afișate locurile rămase libere pentru sesiunea de admitere din toamnă.

Candidații admiși pe locurile fără taxă care nu depun în original diploma de bacalaureat sau adeverința de promovare a examenului de bacalaureat eliberată de Inspectoratul Școlar vor fi excluși de pe liste. Aceeași măsură va fi luată și în cazul candidaților admiși pe locurile cu taxă care nu achită la timp prima rată a taxei de studii și nu încheie contractele de studii în termenul stabilit.

Admitere Facultate 2015. Anul acesta, la UPG sunt scoase la concurs următoarele locuri: Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică - 239 de locuri fără taxă, 266 de locuri cu taxă, Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor - 143 de locuri de la buget, 121 cu taxă, Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie - 115 locuri fără taxă, 125 cu taxă, Facultatea de Științe Economice - 171de locuri fără taxă, 544 de locuri cu taxă; Facultatea de Litere și Științe - 228 de locuri fără taxă, 355 de locuri cu taxă.