MENIU

ADMITERE FACULTATE 2014. Veşti bune pentru elevii care vor să dea la Academia de Studii Economice

ADMITERE FACULTATE 2014 Taxele sunt de zece ori mai mici decât la universităţile de profil din străinătate, dar studenţii nu se mai înghesuie să prindă un loc.

ADMITERE FACULTATE 2014 Academia de Studii Economice din Bucureşti resimte tot mai puternic exodul absolvenţilor de liceu. 

Pentru a nu rămâne cu băncile goale, s-a renunţat la examnul de admitere în anul I, iar la master mai dau test grilă doar cei care vor să intre la buget.

ADMITERE FACULTATE 2014  Anul acesta, admiterea la studiile universitare de licenţă (5.500 de locuri) ale Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, la forma de învăţământ cu frecvenţă, se face prin concurs, pe baza unui eseu motivaţional şi a mediei obţinute la examenul de Bacalaureat.
 
ADMITERE FACULTATE 2014 Candidatul poate scrie despre motivele personale, preferinţele legate de o anumită carieră şi argumentele pentru care vrea să obţină o anumită calificare.
 
ADMITERE FACULTATE 2014  De asemenea, candidatul trebuie să scrie şi ce aşteptări are de la viaţa de student la ASE în ceea ce priveşte procesul educaţional precum şi eventuala angajare pe durata studiilor şi dacă se gândeşte să se înscrie la masterat după absolvire.
 
ADMITERE FACULTATE 2014 Candidatul mai poate menţiona realizările sale din timpul liceului (olimpiade, concursuri, stagii de practică, voluntariat) care îl recomandă pentru programul de studii pe care l-a ales şi dacă doreşte să se implice în activităţile extracuriculare organizate la ASE.
 
ADMITERE FACULTATE 2014  Eseul este notat cu admis sau respins, iar ierarhizarea candidaţilor care au obţinut calificativul admis la eseul motivaţional se face în funcţie de media de la Bac şi în ordinea opţiunilor precizate de candidat în fişa de înscriere, se arată în metodologia de admitere. Un candidat poate fi admis la o singură facultate, la un singur program de studii şi la o singură formă de finanţare, indiferent de numărul opţiunilor sale, excepţie făcând olimpicii internaţionali care pot urma două programe, scrie adevarul.ro.
 
ADMITERE FACULTATE 2014  Calendarul concursului de admitere la licenţă, forma de învăţământ cu frecvenţă
15-18 iulie (9:00-17:00) – înscrieri
19 iulie – afişarea rezultatelor obţinute la eseul motivaţional şi afişarea repartizării pe săli a candidaţilor înscrişi la programele cu predare în limbi străine, pentru susţinerea testului de competenţă lingvistică
21 iulie – susţinerea testului de competenţă lingvistică pentru candidaţii înscrişi la progarmele cu predare în limbi străine: 8:00-9:00 – intrarea candidaţilor în săli, 9:30-11:30 – susţinerea testului de competenţă lingvistică
22 iulie - afişarea rezultatelor la proba de competenţă lingvistică 23 iulie – afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă şi a celor aflaţi în aşteptare
24-25 iulie şi 28 iulie – depunerea diplomelor de bacalaureat în original şi/sau plata a jumătate din taxa anuală de şcolarizare
29 iulie – afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi 29-30 iulie – restituirea dosarelor, la cerere 15-30 septembrie – semnarea contractelor de studii Prima săptămână a anului universitar 2014-2015 – înmatricularea în anul I Taxa de înscriere este de 200 de lei, iar taxa de şcolarizare este de 3.500 de lei/an.

Citeste mai mult: adev.ro/n26q7i