MENIU

Administratorul Hidrolectrica, Remus Borza, audiat la DNA

Remus Boza, administratorul Hidrolectrica, este audiat la DNA, anunţă Realitatea Tv.

Pe 8 iunie, Tribunalul București a decis amânarea cu o săptămână a ieșirii din insolvență a Hidroelectrica, întrucât mai trebuie realizată o expertiză pentru a se finaliza contestația depusă de un trader de energie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Remus Borza, reprezentantul casei de insolvență Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

"Decizia s-a amânat până pe 15 iunie întrucât la ultima contestație, a 75-a, depusă de Energy Holding s-a cerut expertiza contabilă privind despăgubirile pe care le cere acest trader în urma rezilierii contractului cu Hidroelectrica", a spus Borza.

Hidroelectrica se află în insolvență din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Cea mai importantă măsură din perioada insolvenței a fost rezilierea contractelor bilaterale încheiate direct cu mai mulți traderi de energie, așa-numiții băieți deștepți, cele mai mari fiind contractele cu Energy Holding, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie și Energy Financing Team.

Contractele bilaterale pe termen lung au adus companiei Hidroelectrica prejudicii de peste 1,1 miliarde de euro, se arată în raportul administratorului privind cauzele insolvenței, în special "din cauza duratei foarte mari a contractelor, de peste 10 ani și a caracterului vag și general al prevederilor contractuale care nu permit Hidroelectrica să înceteze contractele în ipoteza neajungerii la un acord privind prețul energiei corelate cu evoluția prețului pe piața concurențială".

Mai multe articole despre:
DNA audiere anunţ măsură Remus Borza Hidrolectrica