MENIU

Administratorii pârtiilor se pregătesc pentru sezonul de schi

Administratorii pârtiilor de schi se pregătesc să îi primească pe turişti şi promit că, în acest an, preţurile nu se vor mări considerabil. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a sezonului de schi, aceasta va avea loc nu mai târziu de 20 decembrie.

Administratorii pârtiilor din Sinaia şi Azuga montează noi trasee de telegondolă. La Sinaia, staţiile de plecare şi sosire au fost deja amenajate, iar pilonii au fost ridicaţi. Urmează întinderea cablurilor şi instalarea telegondolelor.

"Are punctul de plecare de la cota 998, până la 1400. Are un traseu de 1.310 metri care va fi parcurs de 1.700 de persoane pe oră", explică purtătorul de cuvânt de la primăria Sinaia.

Pe pârtiile de la Predeal stratul de zăpadă are patru centimetri. Schiorii profesionişti spun că într-o lună de zile pârtiile vor fi atît de aglomerate încât nu vei mai avea unde să arunci un ac, în cazul în care temperaturile vor fi atât de scăzute pentru a pune în funcţiune tunurile de zăpadă.

Administratorii pârtiilor promit că în staţiunile de pe Valea Prahovei preţurile la instalaţiile de schi se vor mări cu cel mult 2 lei, în timp ce în Poiana Braşov vor rămâne neschimbate.

Zăpada care s-a aşternut pe pârtii i-a încurajat şi pe proprietarii de pensiuni, care speră ca în acest sezon să nu ducă lipsă de turişti.
Mai multe articole despre:
schi zăpadă pârtie