MENIU

Adevărul ŞOCANT despre Vitamina D. Multă lume nu știe, însă...

Adevărul ŞOCANT despre Vitamina D. Aceasta este sursa celor mai grave boli!

Peste jumătate din populaţia occidentală (aproximativ 59%) suferă de carenţe de vitamina D, după cum reiese dintr-un studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică şi Metabolism. Aproape 25% din persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism, ceea ce poate declanşa boli precum cancerul, osteoporoza, diabetul, tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.

 Studiile au scos la iveală legătura dintre sistemul imunitar şi vitamina D. Astfel, sistemul imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D", potrivit reprezentanţilor a Chocolate The Tanning Bar.

În plus, persoanele cu o deficienţă de vitamina D au un sistem imunitar lipsit de apărare împotriva gripei şi de cele mai multe ori aceste persoane sunt acelea care petrec mult timp în casă, îşi desfăşoară activităţile în interior, la lumină artificială. Stilul de viaţă modern se desfăşoară în spaţii închise, oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă, la lumină artificială.

De asemenea, prin teste clinice s-a observat că pacienţii cu insuficienţă renală suferă aproape în totalitate de carenţe de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie.

Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile o deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă. Practic, vitamina D previne apariţia a 77% din totalul cazurilor de cancer.

Mai multe articole despre:
sănătate vitamina D