MENIU

Adevărul şocant despre brazii artificiali. Tu ce alegi?

Am intrat deja în luna decembrie şi faptul că nu mai este mult până la Crăciun te duce probabil cu gândul la bradul pe care îl vei aşeza în casă. Natural sau artificial? Aceasta este întrebarea.

Dacă ţi-ai propus să îţi iei un brad artificial pe care să îl ai de acum pentru următorii 10 ani, un brad natural este o varianta eco-friendly mai bună. Desigur, un brad natural necesită o mare cantitate de apă, dar, în general, copacii artificiali consumă de opt ori mai multă energie pentru a fi creaţi.

Brazii artificiali sunt, de obicei, fabricaţi în străinătate, în ţări precum China, acolo unde poluarea este foarte răspândită.

Copacii artificiali sunt realizaţi din PVC, un material derivat din petrol. Nu sunt biodegradabili, astfel că, chiar dacă foloseşti un brad artificial timp de un deceniu, acesta va petrece următoarele câteva decenii aşezat într-un depozit de deşeuri.

În schimb, dacă te gândeşti să cumperi un brad natural, gândeşte-te la câteva aspecte:

Fiecare hectar de pădure de brad produce suficient oxigen pentru 45 de persoane într-o zi.
Pepinierele de brazi de Crăciun sunt un habitat natural pentru fauna sălbatică, ajutând la susţinerea acesteia.
Cultura de brazi ajută la stabilitatea solului.
Un brad absoarbe mai mult de o tonă de dioxid de carbon în timpul vieţii sale.
Mai mult, un brad natural tăiat va biodegrada sau va putea fi reciclat transformându-l în mulci.

Aşadar, atunci când vrei să cumperi un brad pentru Crăciun, cel mai bine ar fi să te gândeşti de două ori înainte. Dacă ai curte, cel mai bine ar fi să iei în calcul un brad natural la ghiveci, pe care, după încheierea sărbătorilor de iarnă, să îl plantezi în curte.

sursa

Mai multe articole despre:
0 Crăciun brad brad natural brad artificial