MENIU

Adevărul ascuns despre modul ”Incognito” de la Google. Îl vei mai folosi?

Mulți utilizatori aleg opțiunea ”Incognito” a browserului Google Chrome în speranța că istoricul căutărilor lor va rămâne ascuns. Un studiu susține, însă, că aceștia pot fi, totuși, identificați.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat modul în care Google colectează datele utilizatorilor care folosesc Android sau Chromebook și au descoperit că aceștia puteau fi identificați și li se putea asocia identitatea online cu istoricul căutărilor fără prea mare dificultate, deși se aflau în modul Incognito.

Google nu salvează cookie-urile și nici istoricul mai sus menționat dacă navigăm Incognito, însă activitatea noastră poate fi, totuși, vizibilă furnizorului de servicii de Internet, angajatorului - dacă folosim motorul de cătare de la serviciu - și nu în ultimul rând site-urilor pe care le vizităm.

Studiul a arătat, de asemenea, că activitatea online de pe site-uri pe care apar reclame ale Google poate fi asociată, chiar dacă utilizatorul este anonim, chiar și cu profilul acestuia de pe rețele precum YouTube ori Gmail.

Mai multe articole despre:
internet browser web incognito