MENIU

Adevărul despre ţigările electronice

Adevărul despre ţigările electronice

Multi fumatori au facut trecerea de la tigara clasica la tigara electronica crezand ca este mai putin nociva si ca treptat ii va ajuta sa renunte definitiv la fumat.

Numai ca lucrurile nu stau deloc asa. Tigarile electronice nu numai ca nu sunt eficiente in a-i ajuta pe consumatori sa renunte la fumatul traditional decat pentru o scurta perioada de timp, dar si contin substante toxice cancerigene, precum acroleina, acetaldehida si formaldehida.

Potrivit unui studiu citat de Daily Mail, dispozitivele electronice sunt o alternativa numai pentru o scurta perioada de timp, iar fumatorii se vor intoarce la vechiul obicei sase-opt luni mai tarziu. Cercetatorii avertizeaza ca tigarile electronice pot cauza tuse seaca, iritatii ale gatului, respiratie dificila, dar si probleme mai grave, cum ar fi batai neregulate ale inimii.

Autorul principal al studiului, medicul Riyad al-Lehebi de la Universitatea din Toronto, spune ca nu exista pana acum dovezi care sa arate ca tigarile electronice ar fi eficiente in oprirea fumatului.

"Fumatul ramane cauza principala a mortilor premature in Regatul Unit, iar noi incurajam fumatorii care vor sa renunte sa incerce mai intai metodele sigure, cum ar fi programele specializate de intrerupere", informeaza Penny Woods, seful executiv al Fundatiei Britanice a Plamanului (British Lung Foundation), potrivit bzi.ro.

Dezavantajul tigarilor electronice este ca sunt compuse din diverse substante nestandardizate, iar vaporii pot opri activitatea unei enzime care ajuta impotriva inflamarii plamanilor.

Mai multe articole despre:
sănătate ţigări ţigara electronică