MENIU

Adevărul cutremurător din spatele filmuleţului cu şobolanul la duş. Ţi se rupe sufletul...

Adevărul cutremurător din spatele filmuleţului cu şobolanul la duş

Un filmuleţ în care apare un şobolan care pare să facă baie, săpunindu-şi corpul energic, a devenit, recent, viral pe Internet. Adevărul din spatele imaginilor este, însă, terifiant! Organizaţiile pentru protecţia animalelor au tras un semnal de alarmă!

"Şobolanii sunt rozătoare extrem de curate, care nu au nevoie de apă şi săpun. Deşi nu pot stabili dacă imaginile au fost trucate, sper ca filmuleţul să ajungă la inimile oamenilor şi să-i facă să conştientizeze că şobolanii nu sunt animale scârboase, din contră! Sunt animale deosebite, extrem de prietenoase, curate - pun mare preţ pe îngrijirea blăniţei şi a pielii. În plus, se ştie că aceştia se gâdilă, iar asta-i face adorabili... Puţini sunt cei care ştiu, însă, că şobolanii se sacrifică pentru semenii lor, de multe ori fiind văzuţi cum se aruncă în faţa pericolului, salvând ceilalţi şobolani", a spus Elisa Allen, director PETA.

Pe de altă parte, Tuomas Aivelo, cercetător la Universitatea din Helsinki, susţine că mişcările şobolanului sunt extrem de ciudate.

"Nu sunt mişcări naturale, pe care le-ar face în mod obişnuit, când se curăţă. Este evident faptul că rozătoarea este deranjată de ceva. Şobolanul încearcă cu disperare să cureţe săpunul de pe el. Cel mai probabil, substanţa îi irită pielea. Se vede cum acesta se scarpină şi încearcă să scape de spuma de pe piele. Nu e niciun dubiu: în imagini se vede un şobolan care suferă, şi nu unul care 's-ar distra' la duş", spune acesta.

Mai multe articole despre:
şobolan video şobolan şoboan la duş