MENIU

Adaugă o lingură din acest ingredient pe tulpina plantelor tale. Efectul este uimitor

Scorţişoara este un condiment extrem de versatil şi folosit în mai multe scopuri, medicale, culinare şi decorative. Acest condiment poate fi folosit şi în grădină pentru sănătatea rădăcinilor şi tulpinilor plantelor, pentru prevenirea formării ciupercilor pe răsaduri şi pentru distrugerea dăunătorilor.

Spre deosebire de chimicalele agresive din comerţ, scorţişoară nu este nocivă, este sănătoasă, ieftină şi… absolut magnifică!

Răsadurile

Răsadurile şi seminţele sunt incredibil de vulnerabile în faţă diverselor boli, iar scorţişoară este remediul perfect pentru ele. Răsadurile pot fi invadate de ciuperci sau pot suferi din cauza unui sol inadecvat. Pentru ca răsadurile şi seminţele să nu fie afectate, împrăştiaţi puţină scorţişoară pe sol şi veţi vedea rezultate foarte rapide, eficiente şi permanente.

Ciupercile sălbatice

Ciupercile sălbatice apar printre flori şi sunt destul de dificil de ţinut sub control. Practic sunt fungi şi atacă răsadurile. Este recomandat să aruncaţi praf de scorţişoară peste tot pe unde zăriţi ciuperci şi veţi opri, astfel, creşterea acestora.

Hormon de creştere

Scorţişoară este incredibil de ieftină şi este extrem de benefică pentru sănătatea şi creşterea rădăcinilor plantelor. Împrăştiaţi praf de scorţişoară peste plante şi bucuraţi-vă de rezultate.

Îndepărtează furnicile

Furnicile pot fi extrem de enervante şi pot face mult rău solului şi plantelor, însă puteţi folosi scorţişoară pentru a scapă de ele. Sunt absolut dezgustate de mirosul de scorţişoară şi credeţi-ne, pulverizând scorţişoară în grădina, peste plante şi pe sol, veţi pune furnicile pe o fugă nebună.

Plante de casă

Scorţişoară este minunată pentru sănătatea grădinii voastre, însă este la fel de spectaculoasă şi pentru plantele pe care le ţineţi în casă. Pentru a ţine departe mucegaiul de plantele şi florile din casă, pulverizaţi scorţişoară în ghiveci. În plus, veţi ţine şi ţânţarii departe.

Sursa: andreilaslau.ro

Mai multe articole despre:
scorţişoară plante de apartament