MENIU

Acuzații grave la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand: arhitecta-șefă, menținută ilegal în funcție

Clotilde Armand, primarul sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost reclamată la Parchet pentru o serie de presupuse ilegalități comise din funcția pe care o deține. Armand a fost acuzată că o menține ilegal în funcție pe arhitecta-șefă a sectorului și că și-ar fi delegat ilegal o serie de atribuții către un viceprimar.

Președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, Alexandru Pânișoară  a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și o sesizare la Prefectul Capitalei, în care îl reclamă pe primarul Clotilde Armand că ar menține-o ilegal în funcție pe arhitecta-șefă Bianca Buzdugan, potrivit Realitatea Plus.

Pânișoară mai susține că edilul și-ar fi delegat ilegal unele atribuții către viceprimarul Oliver Păiuși, deoarece legea prevede că  atribuțiile în urbanism și construcții sunt exclusiv în sarcina primarului.

În plângere depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului o acuză pe Clotilde Armand că o menține ilegal în funcție pe arhitecta-șefă Bianca Buzdugan, deși nu ar fi promovat concursul pentru ocuparea postului, organizat în martie 2021.