MENIU

Acuzații devastatoare în cazul crimei de la metrou. "Cei de la 112 sunt inconştienţi"

Tentativa de crima de la metrou

Dezvăluiri șocante în cazul crimei de la metrou. Tatăl tinerei care a fost împinsă la staţia Costin Georgian dar a reușit să se salveze, povestește că a sunat la 112 să anunțe incidentul, dar operatorul l-a sfătuit să ia mai întâi legătura cu angajații de la metrou. Apoi tatăl și fiica au fost plimbați de la un polițist la altul.

Dezvăluiri șocante în cazul crimei de la metrou. Tatăl tinerei care a fost împinsă la staţia Costin Georgian, dar a reușit să se salveze, povestește că a sunat la 112 la aproximativ o oră după incident, dar operatorul l-a sfătuit să ia mai întâi legătura cu angajații de la metrou.

Tatăl primei victime de la metrou, care din fericire a reuşit să se salveze, este şocat de reacţia autorităţilor. Bărbatul a povestit că înainte ca Magdalena Şerban să o ucidă pe Alina Ciucu, în aceeaşi seară, ea a încercat să îi ucidă fiica, în staţia Costin Georgian. Acesta a sunat la 112 în jurul orei 16.00 pentru a raporta ce s-a întâmplat, dar nu s-au luat măsuri, ci a fost trimis către angajații de la metrou.

Casiera de la stația de metrou l-a direcționat pe tatăl fetei către o secție de poliție. Tatăl și fiica au așteptat două ore la o secție de poliție din zona Unirii unde mai erau persoane cu sesizări, iar abia după aceea a sesizat tentativa de crimă.

„E un şoc pentru toţi! Nenorocirea este că cei de la 112 sunt inconştienţi. Eu am sunat la 112 şi ei m-au trimsi la Costin Georgian să fac eu investigaţii ca părinte! Este posibil aşa ceva?", a povestit bărbatul, la un post TV.

Tatăl primei victime s-a prezentat cu fiica lui la Poliţie. „Poliţistul căruia i-am relatat întâmplarea nu a crezut povestea prima dată. Abia în jurul 19:00 am intrat să dăm declaraţii".

În timp ce prima victimă a fost plimbată de la un polițist la altul, Magdalena Şerban a atacat din nou, în jurul orei 20:00, iar de această dată a reuşit să ucidă o tânără de 25 de ani.

Totodată, bărbatul a vorbit şi de reacţia oamenilor care se aflau pe peron în momentul atacului: „Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: "Ce ai, doamnă? Ce ai cu ea?". Şi ea spunea: "Nu, că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze". Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: "I-ai luat tu banii?" Şi ea a spus: "Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea?" Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: "Mi-a luat banii, mi-a luat banii".

Prima victimă ar fi sportivă şi asta ar fi ajutat-o să se ţină tare pe picioare să reziste atunci când Magdalena Şerban a încercat să o împingă cu putere în faţa metroului.

De ce nu s-a dat alarma după ce prima victimă a sunat la 112

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a transmis azi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională, în cazul crimei de la metrou:

"Dacă se confirmă faptul că prima victimă a atacurilor de la metrou a sunat fără rezultate imediate la 112 pentru a reclama tentativa de omor (nu s-a dat alarma, nu a început cercetarea la fața locului, nu a fost declanșată căutarea agresoarei)și dacă se va stabili printr-o anchetă oficială imediată că ea a așteptat ore în șir în zadar pentru a depune o declarație, atunci, din punctul meu de vedere:

1. Vorbim despre un dezastru și o rușine pentru cei care conduc sistemul de ordine publică - sistem care a ținut pe drumuri și a blocat în birocrație sinistră un caz care trebuia cercetat cu urgență absolută;
2. Al doilea atac de la metrou putea fi evitat, iar victima a murit cu zile din cauza eternei lipse de proceduri - care sunt întotdeauna stabilite după o tragedie, niciodată - proactiv, preventiv - înaintea ei. Prinderea unui criminal iminent care nu se ascundea și nu folosea tehnici de disimulare putea fi o problemă de zeci de minute dacă alarma se dădea la timp;
3. Responsabili pentru deznodământ sunt coordonatorii unui sistem care se dovedește, în astfel de situații critice, indolent, inuman, absurd. Nu mă refer la cei care muncesc efectiv în dispozitivul de ordine publică - în condiții dificile, obligați să lucreze cât pentru trei colegi în condițiile lipsei cronice de personal - ci la șefii chemați să aloce resurse, să stabilească reguli și proceduri eficiente.

Știu deja că doamna Carmen Dan nu se va considera în niciun fel responsabilă pentru această situație - a evitat și în alte cazuri orice tresărire morală. Iată de ce îi cer direct premierului Tudose să ia măsuri ferme și imediate pentru a identifica disfuncționalitățile și pentru a restructura urgent un sistem care nu a făcut nimic pentru a salva o viață care, în contextul unui stat eficient, putea să fie salvată".

 

 
Mai multe articole despre:
112 crima de la metrou