MENIU

Acuzaţii de malpraxis, la Spitalul Galaţi. Internat cu afecţiuni reumatice, a luat gripă şi a murit

O femeie acuză conducerea Spitalului de Urgenţă Galaţi de malpraxis. Aceasta susţine că soţul ei, internat cu afecţiuni reumatice, a murit din cauza virusului gripal AH1N1, luat din spital.

Pentru că salonul în care a fost repartizat era supraaglomerat, bărbatul a fost nevoit să stea şi cu alţi pacienţi în acelaşi pat. Astfel că la o săptămână de la internare a început să aibă simptome de gripă, iar după alte două săptămâni a murit. Soţia a făcut plângeri la Parchet şi la comisia de malpraxis din cadrul DSP.

Bărbatul de 42 de ani din Galaţi, s-a internat pe 15 februarie la Spitalul de Urgenţă, cu afecţiuni reumatice. Secţia în care s-a internat acesta era supraaglomerată, iar în pat stăteau şi câte doi pacienţi. Bărbatul ar fi luat astfel virusul gripal AH1N1 din spital, susţine soţia sa. Virus care i-a adus moartea la trei săptămâni de la internare.

Familia acuză conducerea spitalului că nu a luat măsuri pentru a evita răspândirea virusului. Femeia a făcut plângere la Parchet, dar şi la comisia de malpraxis din cadrul DSP Galaţi.

Conducerea spitalului susţine că a acţionat corect.

Probele trimise de medici la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat că era vorba de o tulpină agresivă a virusului AH1N1.

Mai multe articole despre:
0 gripa malpraxis AH1N1 spitalul din galaţi