MENIU

Acuzații de malpraxis: Fetiţă de opt ani, operată de două ori în zece zile

Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, unde viaţa unei fetiţe de opt ani a fost pusă în pericol pentru că a fost operată de două ori, în zece zile. Părinţii fetiţei spun că medicii slătineni au greşit când au operat-o prima dată, deoarece ar fi pus eronat diagnosticul iniţial, fetița fiind operată mai întâi de apendicită, iar apoi, după ce a ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova, fiind operată de pietre la fiere, informează Adevărul. Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. Viaţa unei fetiţe de opt ani a fost pusă în pericol după ce a fost operată de două ori în zece zile. Părinţii fetiţei spun că medicii slătineni au greşit când au operat-o prima dată deoarece ar fi pus eronat diagnosticul iniţial. Astfel, fetiţa a fost operată mai întâi de apendicită, apoi a ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova, unde a fost operată de pietre la fiere. Citeste mai mult: adev.ro/nevphz

”Noi am venit prima dată cu fetiţa acuzând dureri mari în zona abdominală – în partea dreaptă, asta se întâmpla în ultimele zile ale lunii trecute. După patru zile în care ne-a ţinut fetiţa pe secţia Pediatrie au vrut să ne trimită acasă cu fetiţă cum că nu are nimic, dar noi am refuzat şi am insistat pentru un nou control deoarece fetiţa acuza dureri mari. Ea a fost văzută de dr. Tusciuc care, după ce a fost consultată de acesta, a spus că ar avea apendicită şi că trebuie operată. După operaţie, fetiţa acuza iarăşi dureri mari, dar doctorul ne-a spus că este ceva normal după o operaţie ca pacientul să prezinte asemenea simptome şi, după câteva zile, ne-a făcut externarea pentru fetiţă. La o zi după externare însă, ne-am pomenit iar cu Larisa (fetiţa, n.r.) că acuza iarăşi dureri groaznice în aceeaşi zonă, făcea crize, nu ne mai recunoştea, şi atunci am cerut iar ambulanţa şi am ajuns la Spitalul Judeţean Slatina. Aici a fost văzută de un alt doctor, care a pus-o pe calmante, dar noi i-am cerut să facă altceva că nu este normal să-i dea doar pastile. Ba chiar le-am cerut să ne transfere fetiţa la Craiova sau la Bucureşti dacă ei nu vor să facă ceva. Cei de la spital au fost de acord, ne-au dat ambulanţă şi, deşi ei au scris că fetiţa trebuie însoţită de un doctor pe parcursul transferului, acest lucru nu s-a întâmplat, dar măcar am ajuns cu bine la Craiova. Medicii de aici au spus că fata are colecist, adică pietre la fiere, şi a doua zi după ce a ajuns la Craiova a şi fost operată, iar acum este bine, slavă Domnului. Ce mai, am trecut prin nişte clipe cumplite”, a spus Petre Stoican, tatăl fetiţei, care aşteaptă acum externarea fetiţei de la Craiova pentru a o aduce acasă în siguranţă.
Părinţii sunt decişi să depună o sesizare la Colegiul Medicilor Olt, dar şi să acţioneze în judecată atât conducerea Spitalului Judeţean din Slatina, dar şi pe medicul slătinean care le-a operat copilul. În ceea ce-l priveşte pe medicul Mircea Tusciuc, acesta nu a dorit să vorbească cu presa.
 
 
Mai multe pe Adevărul.