MENIU

Biden, după convorbirea telefonică cu Putin: Dacă Rusia va invada din nou Ucraina, vom răspunde DECISIV

Vladimir Putin și Joe Biden

Președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin au discutat telefonic, sâmbătă, despre escaladarea crizei ucrainene. Convorbirea crucială a avut loc în contextul în care oficiali americani se tem că trupele rusești vor lansa ofensiva în Ucraina chiar săptămâna viitoare. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, liderul de la Washington a transmis clar că o invazie a Ucrainei nu va rămâne nepedepsită, iar costurile pentru Rusia ar fi uriașe.

"Președintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, vor răspunde decisiv și vor impune sancțiuni rapide și severe împotriva Rusiei. Președintele Biden a reiterat că o nouă invazie rusă a Ucrainei ar produce suferințe umane pe scară largă și ar submina poziția Rusiei. Președintele Biden i-a transmis clar președintelui Putin că, deși Statele Unite rămân pregătite să se angajeze în diplomație, în deplină coordonare cu aliații și partenerii săi, suntem la fel de pregătiți pentru alte scenarii" a transmis Casa Albă.

Discuția a început la ora 18.04 (Ora Bucureștiului) și a durat o oră și două minute, potrivit CNN.

Ultima dată, Biden și Putin au vorbit la telefon la sfârșitul lunii decembrie.

Liderul de la Kremlin a discutat, sâmbătă, și cu președintele francez Emmanuel Macon, însă niciuna dintre părți nu a transmis informații oficiale. 

Liderii occidentalii încă doresc să rezolve criza ruso-ucraineană prin „mijloace diplomatice, dialog şi descurajare”, a anunțat președinția franceză înaintea discuției cu Vladimir Putin.

 

Mai multe articole despre:
Joe Biden insultat apel telefonic Ucraina razboi