MENIU

Activitate suspendată într-un colegiu național din județul Brașov

Activitate suspendată într-un colegiu național din județul Brașov

Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș trece, începând de astăzi, la scenariul roșu de funcționare pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată ca urmare a apariției în rândul elevilor a trei cazuri de coronavirus, precum și a unui număr de 38 de contacți direcți ai acestora, tot elevi, aflați actualmente în izolare la domiciliu, relatează realitateadebrasov.net.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat, astăzi, o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în vederea dezbaterii și votării propunerii Consiliului de Administrație al Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș – propunere avizată favorabil de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) – de trecere a acestei unități de învățământ în scenariul roșu de funcționare.

Motivarea propunerii este existența a trei cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor și a 38 de contacți direcți ai acestora, tot elevi, aflați actualmente în carantină la domiciliu.

Cu unanimitate de voturi, membrii CJSU au aprobat propunerea, adoptând Hotărârea nr. 25/08.10.2020, ce prevede trecerea trecerea Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraș la scenariul roșu de funcționare pentru o perioadă de 14 zile. 

Măsura se aplică începând de astăzi, 8 octombrie și vizează un număr de 1.520 de elevi și 84 de cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

 

Mai multe articole despre:
cursuri suspendate colegiu national brasov