MENIU

"ACT DE BARBARISM" pe FACEBOOK. Imaginea lui MIHAI EMINESCU folosită pentru un TEST DE BOLI VENERICE

O fotografie cu Eminescu a fost folosită pentru a campanie comercială

Imaginea lui Eminescu este folosită în mod abuziv. Aceasta este poziţia Ministerului Culturii după ce chipul poetului a fost folosit într-o campanie pentru un test de depistare a bolilor venerice.

Imaginea lui Mhai Eminescu este folosita intr-o campanie de promovare online a unor teste rapide de depistare a bolilor infectioase cu transmitere sexuala, scrie bzi.ro.

Asocierea poetului cu bolile venerice a starnit un puternic val de reactii negative atat pe Facebook, cat si pe bloguri: "Rusine!", "Incultilor", "Ati luat bacaluareatul?". "Bolile cu transmitere sexuala nu sunt ceva nou. Singura diferenta e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS din Romania disponibil online si in farmacii", este mesajul postat pe Facebook, alaturi de fotografia lui Mihai Eminescu.

Reactiile la aceasta postare sunt extrem de virulente: "Raportati aceasta postare ca fiind injurioasa! Nu-i lasati sa isi bata joc de valorile noastre nationale! Rusine sa va fie, incultilor!"

Doru Panaitescu, unul dintre veteranii publicitatii online, a catalogat, la randul sau, aceasta promovare drept un "act de barbarism".


Mai multe articole despre:
Mihai Eminescu BOLI VENERICE MIHAI EMINESCU