MENIU

Achiziții de lux pe bani publici. Subordonații lui Grindeanu au nevoie de cele mai noi și performante telefoane în valoare de 8.000 de euro

Subordonații lui Grindeanu au nevoie de cele mai noi și performante telefoane

Achiziții halucinante pe banii statului. Odată cu lansarea celor mai noi modele de telefoane de pe piață, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a cumpărat 7 astfel de exemplare cu aproape 8.000 de euro! 

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) se află în mijlocul unui scandal de proporții, după ce s-a aflat că managementul instituției a achiziționat, prin cumpărare directă, șapte telefoane mobile de ultimă generație, în valoare totală de 39.178 de lei, aproximativ 8.000 de euro.

Autoritatea Aeronautică Civilă este în subordinea Ministerului Transportului, cu un buget alocat în acest an de 75,8 milioane de lei, iar cheltuielile sunt deja de 74,2 milioane de lei.

Cele șapte telefoane achiziționate includ modelele iPhone 15, iPhone 15 PRO și Pro MAX, care au fost lansate oficial în data de 15 septembrie. De asemenea, o achiziție notabilă a fost și Samsung Galaxy S23 Ultra.

Cum îl laudă Sorin Grindeanu pe Dorinel Umbrărescu: "M-aș bucura să avem mai mulți constructori de acest tip"

Mai mult de atât, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a încălcat pragul legal de 270.120 lei pentru achizițiile directe, achiziția ridicându-se la sume mult mai mari.

Informațiile Puterea arată că telefoanele au fost procurate pentru cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al AACR. Aceștia sunt: Bogdan Stelian Mindrescu, Nicolae Octavian Stoica, George Bogdan Ilea, Alexandru Anghel, Lucian Taropa, Mihai Neacșu și Eduard Mike.

Prin noul pachet de măsuri fiscale, Guvernul anunța că nu va mai permite achiziții de telefoane de peste 500 de lei bucata. În cazul de față, un singur exemplar este de 10 ori mai scump. Achiziția a 6 telefoane a fost plasată la doar o săptămână de la lansarea acestora. Cel de-al șaptelea este al companiei rivale și costă 1.000 de euro. 

Cătălin Drulă: „Foarte multe proiecte de infrastructură sunt blocate de Sorin Grindeanu”