MENIU

Acestea sunt cele mai bine păzite secrete ale lumii

Acestea sunt cele mai bine păzite secrete ale lumii

În ciuda eforturilor depuse de cercetători din toate domeniile, istoria a reuşit să ţină bine ascunse multe dintre secretele sale.

Bineînțeles că acest lucru nu i-a împiedicat pe curioşi să emită numeroase ipoteze şi terorii, mai mult sau mai puţin fanteziste. La un moment dat, “The New York Times Magazine” a publicat o listă selectivă a acestora, oferind şi cea mai plauzibilă variantă explicativă pentru fiecare din ele.

Ritualurile iniţierii în “Cosa Nostra”

Legenda spune că membrii înspăimântătoarei “Cosa Nostra” nu aveau acces în organizaţie decât după ce urmau ritualurile unei iniţieri secrete. Multă vreme, mafioţi interogaţi de poliţie, şi chiar înalte oficialităţi, au negat cu vehemenţă existenţa Mafiei, cu atât mai mult aceea a unor ceremonii de initere. Însă, câţiva agenţi care au lucrat sub acoperire au făcut o descoperire de senzaţie. Au înregistrat, în secret, o ceremonie oficiată de şeful mafiei din New England în anul 1989.

În timpul ritualului, viitori membri au depus un jurământ în limba italiană, după care li s-a însemnat degetul arătător, totodată fiind arsă şi imaginea sfântului protector al familiei. Experţii considera că aceasta este doar una din modalităţile de iniţiere în mafie dar, oficial, nu s-a recunoscut nimic.

“Zona 51″

Bază militară aeriană de la Nellis (cca 130 km N-V de Las Vegas), a fost construită iniţial pentru testarea avionului american de spionaj U-2. Prin anul 1989, un anume Bob Lazăr, care susţinea că a fost angajat în “Zona 51″, a declarat că acolo se petreceau lucruri ciudate, printre care şi construirea unei nave spaţiale împreună cu… extratereştrii. Zvonuri despre o conspiraţie între guvernul American şi fiinţe extraterestre existau de multă vreme, însă declaraţia lui Lazăr a fost prima… oficială.

Guvernul American a recunoscut existenţa “Zonei 51″ în urma unui proces, dar în continuare toate informaţiile sunt păzite cu străşnicie.

Citeşte continuarea pe efemeride.ro.

Mai multe articole despre:
mafie secrete zona 51 taine ritualuri mafie