MENIU

Aceste trenuri de METROU au duşuri publice, panouri tactile, Internet

Metroul din Hong Kong

Sistemul de transport din Hong Kong (MTR), care opereaza metroul si autobuzele din oras, este considerat cel mai inalt etalon pentru companiile de transport din lumea intreaga. Profiturile pe care le genereaza sunt impresionante.

Metroul din Hong Kong este foarte curat, bine semnalizat, ieftin, ajunge la timp, conecteaza cele mai multe puncte din oras si chiar cateva sate adiacente, potrivit Incont.ro.

Exista conexiune Wi-Fi in 42 de statii, podele tactile si panouri in alfabetul Braille pentru persoanele cu dizabilitati. Mai mult, in galeriile de metrou sunt amplasate dusuri publice, magazine, banci si restaurante.

Calatorii isi pot cumpara foarte usor bilet de la automate. Cele 150 de statii intinse pe 211 kilometri de sine sunt traversate zilnic de 3,4 milioane de calatori.

In 2012, MTR a produs incasari de cinci miliarde de dolari, dintre care doua miliarde au insemnat numai profitul companiei, noteaza The Atlantic. Mai mult, rata de recuperare pentru sistem (adica procentul din costurile de functionare acoperite de tarifele biletelor) a fost de 185%, cea mai mare din lume. Pentru comparatie, urmatoarea cea mai buna rata este in Singapore, de aproape 125%.

Sistemul de transport public reuseste nu numai sa isi acopere cheltuielile, dar face si investitii importante in tehnologii de ultima generatie, care vin in ajutorul calatorilor si uimesc turistii din intreaga lume. Faptul ca isi obtine in acest fel finantarea a permis ca tarifele metroului sa ramana mici, in comparatie cu cele practicate in alte orase mari, ceea ce inseamna ca tot mai multi asiatici aleg sa se deplaseze astfel, sporind la randul lor profitul companiei.

In functie de distanta, o calatorie cu metroul in Hong Kong costa intre 50 de centi si 3 dolari.

Mai multe articole despre:
metrou Hong Kong transport