MENIU

Aceeași soartă TRAGICĂ! Puiul leului Cecil, ucis de un vânător. Apărătorii animalelor sunt SIDERAȚI

La doi ani după ce leul Cecil a fost omorât de către un vânător de trofee în Zimbabwe, declanșând reacții negative pe tot cuprinsul globului, fiul leului ucis se pare că a avut un sfârșit tragic asemănător. 

Xanda, un leu în vârstă de șase ani având mai mulți pui, a fost împușcat într-o vânătoare de trofee. Se presupune că a murit în afara Parcului Național Hwange din nordul Zimbabwe.

Leul a fost echipat cu un guler electronic de urmărire de către cercetătorii de la Universitatea Oxford. Corespondentul BBC din Africa, Andrew Harding, raportează că, la vârsta de șase ani, Xanda devenise un exemplar suficient de puternic pentru a fi vizat de către vânătorii de trofee mari.

Acești vânători de trofee, mulți din SUA, Marea Britanie și Africa de Sud, sunt favorizați de o lege care le permite să vâneze: aceștia plătesc zeci de mii de lire pentru sesiunile de vânătoare, astfel finanțând, în mod paradoxal, personalul care protejează alte animale sălbatice din Parcul Național.

Nu se știe încă cine ar fi plătit să îl ucidă pe Xanda, dar se bănuiește că un vânător profesionist a raportat autorităților moartea lui Xanda și a returnat gulerul leului.