MENIU

Această plantă face minuni pentru bolnavii de inimă. Se găseşte pe toate drumurile

Denumită ştiinţific Leonurus cardiacă, plantă talpa gâştei are, atunci când este administrată sub formă de extract, chiar în doze mici, un efect hipotensor mai puternic decât multe medicamente de sinteză. Extractul de talpa gâştei are o acţiune vasodila­ta­toare, scade reactivitatea la stres şi inhibă enzimele care produc creşterea tensiunii arteriale.

Efectul se amplifică prin asocierea cu anumite plante. Medicul cardiolog român Floria Dărmănescu a descoperit, după ani de studii, o formulă pe bază de talpa-gâştei care acum este comercializată în farmacii şi magazine naturiste, sub denumirea sugestivă: "TENSIO".

Produsul tratează eficient atât hipertensiunea arterială aflată la debut, cât şi boală aflată sub tratament alopat. Există sute de cazuri de pacienţi care nu mai răspundeau la nici un medicament de sinteză şi care şi-au adus la normal tensiu­nea cu acest produs pe baza de talpa-gâştiei. Iar această, în condiţiile în care medicamentele pe care le luau până atunci au fost reduse cu 50-70%.

Reducerea acestora se poate face însă doar la recomandarea medicului specialist, deoarece riscurile renunţării bruşte la unele medică­mente (betablocante mai ales) sunt enorme.