MENIU

Această femeie stropeşte cu oţet toate plantele din grădină. Află-i secretul

Oțetul este o alternativă ecologică și ieftină la diverse produse chimice pe care le folosești de obicei în grădină. Cu ajutorul oțetului poți să protejezi plantele de buruieni și dăunători și să întreții uneltele și mobilierul din grădină.

Iată cum câteva picături de oțet îți pot fi de mare folos:

Oțetul omoară buruienile care dau un aspect inestetic grădinii sau curții tale. Dacă torni puțin oțet la rădăcină unei buruieni, aceasta se va usca și va muri. Metodă este recomandată mai ales pentru înlăturarea buruienilor care răsar prin fisurile și crăpăturile pavajelor și drumurilor de acces din grădină ta.

Stopeaza formarea mușuroaielor de furnici. Dacă ai multe furnici în grădină și există riscul că acestea să-și facă un mușuroi într-un loc nepotrivit sau să-ți strice aspectul gazonului scăpa de ele pulverizând oțet în zonele respective. Mirosul înțepător al oțetului le va îndepărta.

Există plante care iubesc mediul ușor acid că Azalea , Rhododendron, Hortensia, Gradenia astfel că este indicat să torni puțin oțet în apa folosită pentru udarea lor. Folosește o soluție formată din 5 l de apa și nu mai mult de 200 ml de oțet pentru a udă aceste flori.

Pentru că florile tăiate să reziste mai mult, adaugă în vază în care le-ai așezat 1 l de apa, 2 linguri de oțet și o lingură de zahăr.

Mai multe articole despre:
grădină plante oţet