MENIU

ACCIDENTUL DIN ITALIA. Românii s-au ciocnit cu un microbuz cu șase marocani

Tragedie în Italia: șase români au murit, alți doi sunt în stare critică

Unul dintre românii răniţi în accidentul rutier care a avut loc, sâmbătă dimineaţa, în Italia, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor asupra şanselor sale de supravieţuire fiind rezervat, informează MAE, precizând că celălalt român rănit are fracturi multipe.

MAE informează că o echipă consulară a identificat spitalul unde se află unul dintre cei doi cetăţeni români, care este rănit grav, informează Mediafax.

"Conform informaţiilor transmise de medicii curanţi, acesta se află în sala de operaţie, fiind supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra şanselor de supravieţuire", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

O a doua echipă consulară s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se află celălalt cetăţean român rănit, şoferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple şi i se acordă îngrijiri medicale.

MAE precizează că, din cauza şocului produs, şoferul nu a putut oferi, deocamdată, elemente suplimentare asupra producerii accidentului.

Şase cetăţeni români, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi români au fost răniţi în accidentul rutier produs sâmbătă dimineaţă în Italia, a informat, anterior, Ministerul de Externe.

Potrivit unui comunicat MAE, accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineaţă, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi, posibil, cetăţeni marocani.

Conform sursei citate, consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale, a mai precizat MAE.

În celălalt autovehicul implicat în accident, tot de tip microbuz, se aflau şase persoane, posibil cetăţeni marocani.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că românii implicaţi în acest accident sunt rezidenţi în Italia.

Potrivit MAI, ataşatul de afaceri interne şi autorităţilor consulare ale MAE din Italia vor acorda asistenţă cetăţenilor români răniţi în accident şi familiilor celor decedaţi, care urmează să fie anunţate.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, la periferia sud-estică a Romei.

Mai multe articole despre:
accident accident italia