MENIU

Accident Unirii: Nicușor Dan așteaptă explicații de la proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră

Accident Unirii: Nicușor Dan așteaptă explicații

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat, marți, că aşteaptă proiectanții pasajului de la Unirii să se prezinte în comisia de circulaţie de la nivelul administraţiei locale pentru a stabili dacă este ceva de corectat în ceea ce priveşte semnalizarea. Asta după un autocar cu turişti din Grecia a acroşat un panou de presemnalizare a înălţimii din fier, iar o persoană a decedat. 

„Sunt două componente. Din nou – şi nu vreau să ataşăm o tragedie de chestiunea asta – din nou, acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă. Ce aşteptăm? Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor dată de autorităţile statului că este în regulă. Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea”, a afirmat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, marţi.

Pe 23 decembrie 2022, un nou accident s-a produs la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar cu 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost avariat. Patru persoane au fost grav rănite: două dintre ele au fost în stare foarte gravă, iar una - un bărbat - în stop cardio-respirator. Din păcate, una din persoanele grav rănite a murit la scurt timp după accident. Autocarul transporta turiși străini, cetățeni greci.

Mai multe articole despre:
nicusor dan pasaj unirii accident semnalizare viteza