MENIU

ACCIDENT AVIATIC. Ce spun MEDICII despre STAREA RĂNIŢILOR de la Cluj

<p>Accidentul aviatic s-a soldat cu doi morţi şi 5 răniţi</p>

ACCIDENT AVIATIC. La Spitalul de Urgenţă din Cluj Napoca se află internate patru dintre victimele accidentului teribil din munţii Apuseni. Medicii clujeni au prezentat într-o o conferinţă de presă care este starea răniţilor: potrivit acestora, starea celor patru răniţi este staţionară, copilotul aflându-se într-o stare mai gravă decât a celorlalţi.

ACCIDENT AVIATIC. Informaţii despre starea celor patru răniţi internaţi la Unitatea de Primiti Urgente Cluj sunt furnizate de conducerea spitalului într-o conferinţă de presă.

Cei patru pacienţi sunt în stare stabilă, fiind monitorizaţi şi evaluaţi în permanenţă la secţia de Terapie a spitalului din Cluj.

ACCIDENT AVIATIC. "Starea pacienţilor e stabilă. Au fost evaluaţi la toate specializările. Nu au fost indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. Copilotul se află într-o stare mai puţin bună decât a celorlalţi trei pacienţi, dar este şi el bine", au declarat medicii clujeni.

ACCIDENT AVIATIC. Medicii clujeni au prezentat într-o conferinta de presa la ora 9,00detalii privind evolutia starii de sanatate a chirugilor Catalin Pivniceru, Sorin Ianceu si Valentin Calu si a copilotului Razvan Petrescu.

Starea celor patru răniţi în accidentul aviatic produs luni este staţionară, iar aceştia au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, stabilindu-se că nu se impun intervenţii chirurgicale suplimentare, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Spitalului Judeţean din Cluj.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri dimineaţă, că pacienţii au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, respectiv Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Ortopedie, Traumatologie şi Neurochirurgie.

El a precizat că acolo unde a fost cazul au fost reevaluate examinările imagistice şi nu au existat indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare.

"Starea pacienţilor este staţionară (...) În prezent, pacienţii sunt urmăriţi şi monitorizaţi în continuare în secţia de terapie intensivă", a mai afirmat managerul SJU Cluj.

Răspunzând unor întrebări, el a spus că şi copilotul, care are cele mai grave leziuni, este în stare stabilă: "Copilotul este într-o stare nu la fel de bună ca şi ceilalti, dar şi el este în continuare în stare stabilă".

Întrebat dacă va fi externat vreunul dintre răniţi, managerul SJU Cluj a spus că la ora 15.00 vor putea fi furnizate mai multe informaţii. Cei patru răniţi internaţi la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. Medicul RADU ZAMFIR, coordonatorul echipei, este eroul-supravieţuitor al accidentului aviatic de ieri după- amiază, când şapte oameni s-au prăbuşit cu avionul într-un act de curaj şi dăruire, rar întâlnit în medicina românescă. O ţară întreagă i-a aşteptat cu sufletul la gură mărturisirile din infern ale medicului de la Spitalul Fundeni.

Medicul RADU ZAMFIR a vorbit despre clipele de groază petrecute în aşteptarea salvatorilor în exclusivitate la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii PRIME TIME NEWS de la ora 20.00.

Medicul RADU ZAMFIR a vorbit despre clipele de groază în exclusivitate la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii PRIME TIME NEWS de la ora 20.00.

RADU ZAMFIR: "Avionul era rupt în două"

Medicul RADU ZAMFIR a povestit la REALITATEA TV că a trăit clipe de groază şi că a conştientizat că se vor prăbuşi. "Mi-am dat seama că pierdem altitudine când am văzut brazii. Mi-am dat seama că este inevitabil impactul. A lovit vârfurile brazilor, a lovit brazii. După aceea ne-am trezit la pământ. În momentul impactului n-am mai ştiut niciunul nimic. Am văzut ţâşnind combustibil din aripa avionului. Vedeam pe geamul avionului, uşa era întredeschisă. Avionul era rupt în două. Când m-am dezmeticit, mi-am făcut mie un bilanţ şi am încercat să-i ajut pe ceilalţi. Eram toţi înăuntrul avionului". 

RADU ZAMFIR: "Erau colegi care ţipau"

"Erau colegi care ţipau. M-am uitat după ei. Am început să mă învârt în jurul avionului ca să pot să-i ajut. Cei trei colegi au ieşit pe picioarele lor. Un pilot era în afara avionului, propulsat prin parbriz. ADRIAN IOVAN era prin sfărâmăturile avionului. Eram ameţit de la lovitură, n-am putut să facem lucruri sistematice. Era ceaţă şi era zăpadă. Era şi frig, într-adevăr. Am sunat la 112. Am schimbat două vorbe cu ADRIAN IOVAN, era prins între resturile avionului. Am încercat să-l extrag fără succes, avea un picior prins".

"Primii oameni care ne-au găsit au fost nişte pădurari. Un coleg avea un spray inflamabil. Am făcut un foc. Ne-a fost teamă pentru viaţa noastră pentru că nu era nimeni în jur. Se întuneca", a povestit RADU ZAMFIR LA REALITATEA TV.

 "Am acordat primul ajutor colegei. Pe ADRIAN IOVAN am încercat să-l scot de acolo, dar n-am reuşit. ADRIAN IOVAN mi-a spus că are piciorul prins. Am avut o lanternă, strigam, făceam semnale luminoase. Am auzit strigătul lui şi am zis în sfârşit a dat cineva de noi", a continuat RADU ZAMFIR la Realitatea TV.

"Unii salvatori erau de la SMURD, unii erau civili. Colegii au fost transportaţi pe tărgi. Starea mea de sănătate e stabilă, sunt în afara oricărui pericol", a mai spus RADU ZAMFIR la REALITATEA TV.

Cum a avut curaj să se mai urce în avion, medicul a spus că "pur şi simplu trebuia să ajungă la spital şi cu salvarea era mai greu".

TRAGEDIE AVIATICĂ ÎN MUNŢII APUSENI

 Încă în stare de şoc, medicul RADU ZAMFIR a făcut primele declaraţii publice după accidentul aviatic din munţii Apuseni.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. "Pe parcursul trecerii muntilor a survenit un val de ceata, avionul a pierdut un motor. Cand am vazut copacii am constientizat ca ne prabusim", a spus medicul RADU ZAMFIR.

După prăbuşire, a acordat ajutor celorlalţi şi a luat legătura să transmită coordonatele locului unde s-a prăbuşit avionul. Doctorul RADU ZAMFIR a declarat că are cele mai puţine răni pentru că purta echipament de motociclism.

ACCIDENT AVIATIC. Medicul Radu Zamfir: Datorită lui Adrian Iovan suntem în viaţă


AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. Au stat şase ore în aşteptarea echipelor de salvare, timp în care RADU ZAMFIR s-a străduit să -i ţină pe ceilalţi în viaţă. Povesteşte afectat, iar în ochi se vede că ar fi vrut să poată face mai mult pentru studenta AURA ION şi pilotul ADRIAN IOVAN.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. Experienţa doctorului Zamfir dă o nouă lecţie şefilor din sănătate care fug de responsabilitate şi nu le asigură condiţii decente de muncă şi siguranţă eroilor care salvează vieţi.

AVION PRĂBUŞIT. Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: "ADRIAN lOVAN a fost conştient încă două ore"

AVION PRĂBUŞIT. SALVAREA VICTIMELOR îngreunată de ZĂPADA "până la brâu"

AVION PRĂBUŞIT. Trei persoane în ŞOC HIPOTERMIC: "Sunt DISPERAŢI! Au URLAT, AU APRINS FOCUL"

Un avion medical s-a prăbuşit. PILOTUL ADRIAN IOVAN A MURIT: "A rămas încarcerat în avion" UPDATE

AVION PRĂBUŞIT. Ioan Niculae, despre ACCIDENT: Oamenii au murit cu zile, s-a folosit un avion vechi

Mai multe articole despre:
accident accident aviatic avion prăbuşit