MENIU

UPDATE. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Braşov. Doi oameni au murit

Accident aviatic în judeţul Braşov. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, între localitățile Șinca și Perșani, anunţă Realitatea Tv. O persoană a decedat în urma impactului cu solul, fiind carbonizată după ce aparatul a explodat. În schimb, pilotul a supravieţuit. Potrivit primelor informaţii, pilotul are 66 de ani, este italian, iar avionul nu este înregistrat în România. Parchetul Curții de Apel Brașov a constituit un dosar în acest caz.

UPDATE ORA 18.30: Pilotul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit sâmbătă între localitățile brașovene Șinca și Perșani, un cetățean italian de 66 de ani, a decedat în ciuda eforturilor de a-l stabiliza, de peste 4 ore, depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu Mureș.

Pilotul are mai multe traumatisme, a anunţat prefectul judeţului Braşov, la Realitatea Tv.

'Referitor la accidentul din Șinca Veche în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni: erau două persoane la bord, una a decedat, a doua a suferit politraumatisme. A fost trimis un elicopter pentru a o prelua și a o transporta la spital. Elicopterul se afla în misiune spre Ghimbav și a fost direcționat spre Șinca Veche", a precizat sursa citată.

Prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Brașov, Lucian Marciu, a declarat pentru AGERPRES că în avionul de mici dimensiuni erau două persoane și că acesta s-a prăbușit lângă o cale ferată, fără să afecteze locuințe.

La impactul cu solul, avionul a luat foc. Persoana rănită, care are arsuri pe față și pe membrele superioare, va fi transportată cu elicopterul SMURD, cel mai probabil, la Târgu Mureș.

La fața locului s-au deplasat două ambulanțe, un echipaj de prim ajutor și un echipaj de descarcerare.

Este al doilea accident de acest tip din ultimele zile. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, vineri după-amiază, în zona Aerodromului Cisnădie, din judeţul Sibiu.

Potrivit Realitatea TV, accidentul s-a produs după ce aeronava a ratat decolarea. La bord se aflau patru persoane: o femeie şi trei bărbaţi. Două dintre victime au escoriaţii, un bărbat nu are niciun fel de problemă, iar un altul are suspiciune de fractură de claviculă, informează ISU Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că un apel care a sosit la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că un avion de mici dimensiuni care încerca să ia altitudine nu a reuşit acest lucru şi s-a prăbuşit, relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs în zona Aerodromului Cisnădie.

 Sursa foto: www.monitorulexpres.ro